Elicopterul SMURD Galaţi, la prima sa misiune în Republica Moldova (FOTO)

Elicopterul SMURD Galaţi, la prima sa misiune în Republica Moldova (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un exerciţiu de simulare a intervenţiei în cazul unui accident rutier grav s-a transformat într-o misiune în adevăratul sens al cuvântului pentru echipajul de pe elicopterul SMURD Galaţi. Şi cu această ocazie, medicii şi paramedicii de la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Galaţi au arătat că sunt pregătiţi să salveze vieţi chiar şi în cele mai neaşteptate împrejurări.

Elicopterul SMURD a plecat miercuri, 29 iulie, spre sudul Republicii Moldova, unde echipajul era aşteptat să ia parte la un exerciţiu tematic moldavo-austriac, desfăşurat la Giurgiuleşti. În cadrul simulării, una sau două victime ale unui grav accident rutier trebuiau stabilizate şi transportate în stare de siguranţă la Spitalul din Cahul. "Surpriză, însă, în loc să luăm presupuse victime din cadrul exerciţiului, am fost solicitaţi să tratăm şi să transportăm la Spitalul din Cahul un pacient real, de 28 de ani, participant şi el la exerciţiu. În momentul preluării, tânărul primea deja asistenţă medicală din partea colegilor noştri din Republica Moldova. După doar zece minute de zbor, l-am predat în stare mult mai bună unei ambulanţe, în apropierea Spitalului din Cahul", a povestit medicul Angel Trifan, medic-şef coordonator al compartimentului UPU-SMURD Galaţi.

Echipajul SMURD Galaţi a îndeplinit astfel prima sa misiune reală de salvare peste Prut. Din echipaj au făcut parte Lucian Lupescu, Angel Liviu Trifan, Voicu Şocae şi Horaţiu Valeriu Caracaş. Întors după doar câteva minute de zbor acasă, echipajul de pe elicopterul SMURD a fost solicitat să transporte de la Galaţi la Bucureşti un pacient care suferise un infarct.

Citit 3108 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2015 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.