Sfaturi pentru familişti: Cum să menţii fericirea în cuplu

Sfaturi pentru familişti: Cum să menţii fericirea în cuplu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Viaţa de familie cunoaşte atât urcuşuri, cât şi coborâşuri. De obicei, după ce se căsătoresc, partenerii adoptă un nou comportament, trec prin perioade mai grele şi ajung la situaţii de neînţelegere. Studiile arată că orice moment dificil dintr-o căsnicie poate fi depăşit, dacă există respect şi ţeluri comune. Cert este că fericirea în familie nu vine de la sine, nu este rezervată doar pentru anumiţi oameni şi nu se hrăneşte singură. Multe cupluri evită respectarea unor reguli şi condiţii, deşi acestea sunt extrem de importante pentru a atinge idealul la care aspiră orice familie.

Comunicarea rezolvă multe probleme

Specialiştii spun că lipsa de comunicare este una dintre cele mai mari probleme într-o familie. Discuţiile sincere între parteneri, împărtăşirea emoţiilor şi a poveştilor adunate pe parcursul zilei sunt foarte utile, dar starea de oboseală adunată la muncă, de cele mai multe ori, îi împiedică pe parteneri să poarte un dialog constructiv. Într-o astfel de situaţie, important este să asculţi, să te sfătuieşti, să comentezi şi să te amuzi alături de membrii familiei. Copiii care ştiu că unul dintre părinţi vine acasă obosit sau indispus nu-l mai aşteaptă cu bucurie şi nerăbdare, iar asta poate duce la distrugerea armoniei din familie.

Copiii urmează exemplul părinţilor

Certurile în cuplu nu pot fi evitate, uneori fiind chiar utile, dar ar fi de preferat ca acestea să nu se defăşoare în faţa copiilor. Un comportament care nu denotă respect şi toleranţă îi poate afecta din punct de vedere moral. Ce faci dacă eşti totuşi suprins de copii într-un moment de ceartă? În primul rând, părinţii ar trebui să-şi ceară scuze pentru că micuţii au asistat la o asemenea discuţie şi să-i asigure că totul este în regulă. Părinţii sunt exemplul cel mai apropiat pentru copii, iar aceştia sunt oglinda faptelor celor maturi.

Importanţa unui plan finaciar

Se spune că „banii nu aduc fericirea”, dar, atunci când resursele financiare lipsesc, familiile au de suferit. Aproximativ 40 la sută dintre persoanele căsătorite recunosc că îşi mint partenerul când este vorba de cumpărături. Din acest motiv, lipsa unui plan financiar, stabilit de comun acord, provoacă perioade de cădere economică. Tocmai de aceea sunt recomandate discuţiile privind bugetul: cine plăteşte facturile, câţi bani sunt alocaţi pentru distracţii şi cum vor fi gestionate restul cheltuielilor.        

Citit 1766 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.