Cotele apelor Dunării sunt în creştere

Cotele apelor Dunării sunt în creştere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă prognoza de săptămâna trecută era destul de îngrijorătoare pentru navigatori, ziua de luni a venit cu o veste bună: Dunărea a crescut 6 cm faţă de cotele înregistrate duminică, ajungând astfel până la 93 cm. 

Dacă fluviul va continua să crească în acelaşi ritm, în câteva zile nici nu vor mai putea fi observate insuliţele care i-au fascinat pe gălăţeni mai bine de jumătate de vară. De altfel, dispariţia insuliţelor ar însemna şi o revenire la normal a traficului fluvial. În toată această perioadă, reprezentanţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos au făcut eforturi susţinute pentru a se asigura că şenalul navigabil se prezintă în condiţii bune, astfel încât traficul pe Dunăre să nu fie îngreunat. 

Pentru următoarele două zile se prognozează o creştere de până la 8 cm a cotelor apelor Dunării la Brăila, ceea ce înseamnă că şi la Galaţi va creşte nivelul apei. Amintim că la începutul perioadei de secetă, se prognozase o scădere a Dunării până la nivelul din 2013, adică 76 cm. Cele mai mici cote ale apelor Dunării la Galaţi s-au înregistrat în iulie 2003, când fluviul a ajuns la valoarea istorică de 37 cm.

Citit 1929 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.