Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
6 comentarii

În mai multe cartiere ale oraşului au fost demolate chioşcurile, fie că vindeau bere, ţigări, alimente sau orice altceva. Măsura primăriei a fost bine primită de cetăţenii care îşi doreau trotuare mai libere, mai aerisite, pentru a se putea plimba în voie într-un cadru civilizat. Mai sunt însă excepţii. Un astfel de caz este cel al fostului magazin Rodipet, desfiinţat de vreo doi ani, din zona magazinului Staer. Ionescu V.A., un gălăţean cu spirit civic, ni s-a plâns de starea în care se află acel chioşc. „Acum nu mai foloseşte la nimic. Strică doar aspectul zonei, care şi aşa nu e foarte frumoasă. În interior sunt numai pahare de unică folosinţă, cutii de bere, chiştoace de ţigară, iar pe exterior geamurile sunt crăpate, sparte, murdare. E un focar de infecţie, iar primăria ar trebui să ia măsuri şi să îl scoată din peisaj”, ne-a explicat cetăţeanul Ionescu. 

Dar chioşcul, despre care ne-a vorbit domnul Ionescu, nu este singurul în această situaţie. Chiar la intersecţia străzilor Domnească şi Gării, la parterul sediului Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu, se mai află încă un astfel de chioşc, părăsit de cei care cândva vindeau reviste şi ziare acolo. „Dacă nu sunt folosite, ar fi bine să le demoleze, să avem trotuare curate, cu flori multe, cum văd că s-a făcut pe alocuri. Dar, în acelaşi timp, poate că proprietarul aşteaptă să le închirieze, cine ştie? Până atunci, însă, sunt cele mai bune locuri pentru microbi, că oamenii sunt răi şi aruncă de toate acolo”, ne-a spus o doamnă. 

Aceste chioşcuri, foste proprietăţi ale societăţii falimentare Rodipet, au fost preluate de terţi şi subînchiriate. Pentru că se află pe domeniul public, oamenii cer Primăriei să intervină şi să rezolve situaţia. Până la acest moment, reprezentanţii autorităţilor locale nu au oferit un punct de vedere vizavi de această problemă.

Citit 1913 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 17:26

6 comentarii

 • postat de Zabalosu Vineri, 04 Septembrie 2015 22:55 5.13.255.*** Link la comentariu
  0
  0

  Marine Marine i-a sami spui tu mie,
  Cand il ei in gura, buciumul cum suna?

  Raportează
 • postat de Marin Joi, 03 Septembrie 2015 08:26 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  1

  @cunostinta celor interesati, daca ai sti cine iti scrie tie articolele astea, nu te-ai mai mira, e un pusti razboinic de la tastatura si frustrat. Scrie toate prostiile pe aici iar daca il iei oleaca la scuturat, nu cade nimic.

  Raportează
 • postat de ghici Miercuri, 02 Septembrie 2015 20:17 5.13.201.*** Link la comentariu
  1
  3

  De ce nu intrebati ce ne place? Raspunsul e unul singur: Nimic.
  Nu facem nimic pentru oras.
  Doar planuri care mai de care mai vizionare.

  Raportează
 • postat de pt.cunostinta celor interesati. Miercuri, 02 Septembrie 2015 15:40 5.13.227.*** Link la comentariu
  0
  5

  daca jurnalistul era bine informat stia ca firma RODIPET nu mai functioneaza de anii buni,nu numai de doi ani,si astfel nu ar mai fi fost un subiect de doi bani pe doua chioscuri ramase pe domeniul public in paragina pt. ca au ramas mult mai multe insa el s-a rezumat la cele care i-au fost in vizor ,care cu onor recunosc ca ediilii nu prea isi fac treaba si asta nu de azi de ieri pt. ca subiectul asta pe constructiile improvizate (chioscurile)pe domeniul public cu aspect de talcioc a mai fost dezbatut cu promisiunea ca orasul v-a deveni la vechiul aspect de dinainte de "89.,Daca demolarea acestora s-ar fi facut dupa un grafic bine stabilit, astazi altfel ar fi aratat orasul, nu ca un bazar turcesc.

  Raportează
 • postat de sorin Miercuri, 02 Septembrie 2015 14:18 5.13.153.*** Link la comentariu
  1
  13

  Si langa chioscul Rodipet magazinele de la parter au turnat beton peste spatiul verde si au facut spatiu de etalat marfa.Cu acordul cui ?
  Toate magazinele pana la Ireg s-au extins cu scarile pe trotuar nu mai ai loc sa treci.

  Raportează
 • postat de NORDA Miercuri, 02 Septembrie 2015 11:53 86.35.62.*** Link la comentariu
  1
  12

  UN ORAS URIT CU LPSA UNOR OAMENI GOSPODARI.DACA AR FI DEGEABA CEVA DE DAT TOT ORASANUL AR FI ACOLO DAR ACELASI ORASAN LASA GUNOIUL LA IESIREA DIN BLOC MANANCA SEMINTE PESTE TOT MANELELE SUNT IN FLOARE VORBESC URIT PE STRADA ACCCEPTA SA FIE FURAT IN FIECARE LUNA DE CATRE CEI DE LA ASOCIATIILE DE LOCATARI IN LOC SA ISI CAUTE DREPTURILE DE CETATEAN AL UNUI ORAS CARE SE VREA CIVILIZAT.IN ORAS SUNT APARUTE NISTE CORTURI ALEI UNUI DOMN CARE NE INVATA CE SA FACEM DACA LOCUIM LA BLOC .DIN EXPERIENTA PROPRIE AM SOLICITAT O CONSULTARE INTR-O PROBLEMA SPECIFICA TRAIULUI LA BLOC NICI ACUM NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS,DOAR AC CORTURI CARE MAI ADAUGA UN PIC DE URT LA CEL DEJA EXISTENT. DE CE IN CIMITIRUL SF LAZAR SUNT CAINI CARE NU STIE NIMENI DE SOARTA LOR?DE CE CETATEANUL GALATEAN PROLIFEREAZA CRESTEREA HOARDELOR DE PISICI PE LINGA BLOCURI? DE CE GUNOIUL NU SE ARUNCA CIVILIZAT LA CONTAINER?DE E NU SUNT DESFIINTATE ASOCIATIILE DE LOCATARI?DE CE NU SE REPARA TROTUARELE PE CAILE DE ACCES DINTRE BLOCURI? FIECARE ASOCIATIE AVEA OM DE SERVICIU CARE INTRETINEA SPATIUL VERDE CEI MAI IN VARSTA STIU ASTA.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.