"CE NU VĂ PLACE ÎN GALAŢI"/ CHIOŞCURILE părăsite devin FOCARE DE INFECŢIE

"CE NU VĂ PLACE ÎN GALAŢI"/ CHIOŞCURILE părăsite devin FOCARE DE INFECŢIE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În mai multe cartiere ale oraşului au fost demolate chioşcurile, fie că vindeau bere, ţigări, alimente sau orice altceva. Măsura primăriei a fost bine primită de cetăţenii care îşi doreau trotuare mai libere, mai aerisite, pentru a se putea plimba în voie într-un cadru civilizat. Mai sunt însă excepţii. Un astfel de caz este cel al fostului magazin Rodipet, desfiinţat de vreo doi ani, din zona magazinului Staer. Ionescu V.A., un gălăţean cu spirit civic, ni s-a plâns de starea în care se află acel chioşc. „Acum nu mai foloseşte la nimic. Strică doar aspectul zonei, care şi aşa nu e foarte frumoasă. În interior sunt numai pahare de unică folosinţă, cutii de bere, chiştoace de ţigară, iar pe exterior geamurile sunt crăpate, sparte, murdare. E un focar de infecţie, iar primăria ar trebui să ia măsuri şi să îl scoată din peisaj”, ne-a explicat cetăţeanul Ionescu. 

Dar chioşcul, despre care ne-a vorbit domnul Ionescu, nu este singurul în această situaţie. Chiar la intersecţia străzilor Domnească şi Gării, la parterul sediului Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu, se mai află încă un astfel de chioşc, părăsit de cei care cândva vindeau reviste şi ziare acolo. „Dacă nu sunt folosite, ar fi bine să le demoleze, să avem trotuare curate, cu flori multe, cum văd că s-a făcut pe alocuri. Dar, în acelaşi timp, poate că proprietarul aşteaptă să le închirieze, cine ştie? Până atunci, însă, sunt cele mai bune locuri pentru microbi, că oamenii sunt răi şi aruncă de toate acolo”, ne-a spus o doamnă. 

Aceste chioşcuri, foste proprietăţi ale societăţii falimentare Rodipet, au fost preluate de terţi şi subînchiriate. Pentru că se află pe domeniul public, oamenii cer Primăriei să intervină şi să rezolve situaţia. Până la acest moment, reprezentanţii autorităţilor locale nu au oferit un punct de vedere vizavi de această problemă.

Citit 2191 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.