Plaja peste Dunăre - la ce PERICOLE se expun gălăţenii

Plaja peste Dunăre - la ce PERICOLE se expun gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Închiderea plajei de la Turn a forţat mâna gălăţenilor să bată drumuri mai lungi până la nisip şi apă pe o vreme de foc, ce nu se mai sfârşeşte. Sunt destui gălăţeni însă care, şi nu numai în weekend, s-au decis să meargă cu maşina, cu motocicleta, majoritatea pe jos, până peste Dunăre, unde plaja s-a extins odată cu scăderea apelor şi unde au parte de nisip alb, fin… amestecat cu PET-uri şi cu alte gunoaie. Sau se bronzează pe iarba arsă, ceva mai sus, disputându-şi smocurile de iarbă cu superbii cai lăsaţi liberi la păscut. Nu sunt tonete cu îngheţată, biscuiţii şi berea pândesc doar în cutiile de tablă-magazin de la bac, singura cârciumă este la intrarea în sat şi are doar două mescioare afară. Nu sunt duşuri, dar găseşti balegă pe plajă.

Dar ceea ce este şi mai grav, deşi terenul nu este cartografiat, nu există salvamari (mă rog, salva…fluviali), nici colaci de salvare, măcar pentru salvat copii. Fiecare intră în apă, adâncă sau nu, nu ştim, pe propria răspundere, de la copii la adulţi şi adulte. Mulţi curajoşi sar în apă chiar de pe pontonul de acostare a bacului, deşi scrie peste tot că scăldatul acolo este interzis. Cât nu se întâmplă vreo nenorocirea, nimeni nu “vede”, ca să ia măsuri pentru a proteja pe scăldători, iar dacă Doamne-fereşte se va întâmpla ceva, se va interzice desigur scăldatul, nu se va organiza un serviciu cât de cât… Oraşul gălăţean şi comuna tulceană I.C. Brătianu parcă şi-au dat mâna într-un proiect periculos, provizoriu şi sărac… Pe când un parteneriat autentic şi o plajă normală, sigură, accesibilă?

Citit 5386 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 15:56

7 comentarii

 • postat de catalin
  Marți, 01 Septembrie 2015 23:30
  89.120.16.***
  pentru geanina daca ai vazut ca sunt pet-uri pe langa tine ai facut curat in jurul tau ????????
  3
  2
  Raportează
 • postat de catalin
  Marți, 01 Septembrie 2015 23:28
  89.120.16.***
  eu zic sa stati in apartamentele voastre si sa faceti plaja si baie in cada si lasa sa se duca alti oameni la plaja aia "infectata" si sa faca baie in dunarea care CURGE (nu in cada plina de jegu care a cazut de pe voi )
  2
  1
  Raportează
 • postat de marian
  Marți, 01 Septembrie 2015 21:38
  82.137.9.***
  Din 100 de musterii care fac plaja,99 isi lasa gunoiul imprastiat in aceasta minunata oaza de verdeata cu o plaja minunata.Nu trebuie sa se mobilizeze nimeni pentru ca romanul cand pleaca acasa cu burta plina de mici si de bere sa isi ia si gunoiul rezultat in urma distractie.Pacat,cine a trecut pe acolo stie,parca au inflorit ghioceii primavara
  0
  3
  Raportează
 • postat de Nick
  Marți, 01 Septembrie 2015 16:56
  79.116.102.***
  Suna a psihoza articolul...... cainii latra, Dunarea curge in continuare.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Geanina
  Marți, 01 Septembrie 2015 15:11
  81.12.149.***
  Domnule "... Tapiţer":
  Am specificat în comentariu că e vorba de instituţii publice din Galaţi şi Tulcea, fiind la graniţa dintre cele două judeţe. Apoi unele instituţii precum Agenţa de Protecţia Mediului Galaţi, cuprinde mai multe judeţe printre care şi Tulcea.
  De ce am fost de nevoie? Păi la canicula care a fost săptămânile trecute am simţit să mă răcoresc puţin la cea mai apropiată plajă de noi, gălăţenii. Cunoaşteţi cumva o plajă în funcţiune mai aproape de noi? Cea de la Brăila e totuşi puţin mai departe, deşi am fost şi acolo (la cea lipovenească).
  Cred că vă place să comentaţi aiurea şi pe alături, în loc să priviţi lucrurile esenţiale şi importante care se dezbat..
  1
  7
  Raportează
 • postat de Costica Tapiţerul
  Marți, 01 Septembrie 2015 12:48
  91.208.234.***
  Institutiile publice din Galati n-au niciun fel de competenta in judectul Tulcea.
  Cum adica ai fost de nevoie? Adica lipsa toaletelor publice din Galati te-a trimis in judetul vecin? De ce nu te-ai dus la Braila daca aveai o nevoie?
  8
  4
  Raportează
 • postat de Geanina
  Marți, 01 Septembrie 2015 10:46
  81.12.149.***
  Eu cred că Instituţiile Publice din Galaţi şi chiar Tulcea nu-şi fac treaba.
  Am fost şi eu de nevoie odată la plajă acolo şi am văzut multe PET-uri, gunoaie şi alte ambalaje aruncate de cei ce fac plajă şi nimeni nu i-a tras la răspundere.
  Primăriile celor două localităţi, Garda de Mediu, APM-ul, Jandarmeria şi Poliţia Comunitară trebuia să se autosesizeze şi să supravegheze numaidecât acea zonă şi chiar să dea amenzi celor ce se fac vinovaţi.
  Dacă în România nu se aplică dur Legea nu vom scăpa de asemenea nesimţiţi ce aruncă peste tot ambalaje! Mai ales acolo unde este în pericol şi POLUAREA APEI !
  6
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.