Instruire în spitalele gălăţene/ Consultaţii medicale, doar pe baza cardului de sănătate

Instruire în spitalele gălăţene/ Consultaţii medicale, doar pe baza cardului de sănătate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii asiguraţi, care merg la medic sau la spital, sunt obligaţi să aibă cardul de sănătate asupra lor. În caz contrar, nu vor beneficia de servicii medicale. Regula este valabilă de la 1 septembrie, odată ce cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu.

Două echipe ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au mers, marţi şi miercuri, la toţi furnizorii gălăţeni de servicii medicale, pentru a-i instrui că nu au voie să acorde servicii medicale dacă pacientul nu prezintă cardul de sănătate.

Pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost postat un comunicat de presă în care sunt precizate categoriile de persoane care pot beneficia de servicii medicale şi fără card. Este vorba de asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului. Aceştia pot verifica dacă li s-a emis acest document, prin accesarea site-ului CNAS, la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, sau se pot adresa la CJAS Galaţi, pentru verificare şi, după caz, pentru eliberarea cardului de sănătate.

Adeverinţa de asigurat nu mai este necesară

Asiguraţii cărora până la această dată nu li s-a emis cardul pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia şi fără a fi necesară adeverinţa de asigurat eliberată de casa de asigurări. Furnizorul de servicii medicale (medic de familie, medic specialist sau spital - n.r.) va verifica în aplicaţia CNAS calitatea de asigurat şi dacă pacientul are sau nu card emis. Doar în condiţiile în care o persoană asigurată figurează în sistem, din diverse motive, ca fiind neasigurată, este necesară prezentarea la furnizor a adeverinţei de asigurat eliberată de casa de asigurări la care este înscrisă.

Citit 1236 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.