SFATURI PENTRU PĂRINŢI/ După divorţ, copiii sunt afectaţi de certuri

SFATURI PENTRU PĂRINŢI/ După divorţ, copiii sunt afectaţi de certuri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Din păcate, căsătoria nu mai reprezintă un legământ veşnic între mulţi parteneri. Drept urmare, numărul divorţurilor din ziua de azi a crescut. În puţine cazuri, partenerii divorţaţi au o relaţie de prietenie. Totuşi, atunci când există un copil la mijloc, înţelegerea dintre părinţi este absolut necesară, mai ales, dacă foştii soţi deţin custodie comună.

Adaptarea copilului la un nou ritm de viaţă

Pentru a evita un traumatism durabil, din punct de vedere emoţional, părinţii nu trebuie să-şi întrebe copilul cu cine ar prefera să locuiască. Pentru a ajuta micuţul să se adapteze situaţiei, părinţii pot face activităţi, prin care să i se explice că legătura dintre el şi ambii părinţi nu s-a rupt. Indicat ar fi să se recurgă la un desen amuzant sau la un calendar colorat, cu zilele în care fiecare părinte îşi ia copilul. 

Conflictele parentale

Certurile dintre foştii parteneri sunt, conform psihologilor, cel mai mare pericol pentru un copil. Absenţa consensului va determina copilul să se distanţeze de ambii părinţi şi să trăiască într-un dezechilibru emoţional. Bineînţeles, transformarea celui mic în „spion” este un alt risc dăunător. Specialiştii afirmă că părinţii trebuie să accepte cu adevărat fenomenul divorţului şi separării, dar şi să se respecte reciproc.  

Camera copilului

De obicei, după divorţ, unul dintre părinţi se mută într-o locuinţă mai mică. Cu siguranţă, copilul îşi face mai puţine griji decât părinţii care vor să-i ofere cele mai bune condiţii. În acest caz, important este ca micuţul să aibă sentimentul că prezenţa lui contează. Neindicat este ca în absenţa copilului, spaţiul său personal să primească alte întrebuinţări.

Citit 1871 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.