Evenimente caritabile, la Galaţi/ Gălăţenii au alergat pentru Spitalul Copiilor

Evenimente caritabile, la Galaţi/ Gălăţenii au alergat pentru Spitalul Copiilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zeci de gălăţeni s-au adunat sâmbătă, 5 septembrie, în Grădina Publică, pentru a susţine iniţiativa organizaţiei „1 leu”, care şi-a propus să construiască primul spital individual  de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Astfel, gălăţenii de toate vârstele au alergat pentru o acţiune caritabilă şi au donat minimum un leu. La Galaţi, evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul cinci şi se vor desfăşura în continuare astfel de crosuri cu scop caritabil, în prima zi de sâmbătă a lunii.

„Ne-am propus să organizăm acest eveniment în fiecare lună, timp de maximum trei ani, până se va strânge suma de 80 de milioane de lei. Evident, în perioada rece a anului nu vom putea alerga în Grădina Publică, dar avem câteva activităţi pregătite, care ne vor ajuta să facem rost de suma necesară construirii spitalului. Astăzi s-au strâns 10.200 de lei în cele 16 oraşe participante, dintre care 900 de lei au fost donaţi de gălăţeni”, ne-a povestit Dana Hâncu, voluntar al organizaţiei „1 leu”.

„Pedalăm pentru copii bolnavi de cancer”

Clubul de Ciclism Galaţi va organiza duminică, 13 septembrie, de la ora 17,00, "Marea bicicleală de toamnă”, unde vor pedala alături de cei de la Asociaţia „1 leu”, dar şi de gălăţeni, pentru sprijinirea cauzei copiilor bolnavi de cancer. „Traseul pe care vom pedala va fi: Elice - Faleza superioară - Parc Viva - Str. Regiment 11 Siret - Str. Brăilei - Str. Domnească şi Grădina Publică, unde ne vom opri pentru a face câteva poze. Şi retur: Str. Domnească - Str. N. Bălcescu - Elice”, a mai adăugat Dana Hâncu.

Foto Sonia Baciu

Citit 1541 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.