SUTE DE ELEVI din judeţul Galaţi au fost TRIMIŞI ACASĂ în primele săptămâni de şcoală

SUTE DE ELEVI din judeţul Galaţi au fost TRIMIŞI ACASĂ în primele săptămâni de şcoală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Numărul elevilor depistaţi cu pediculoză este mai mare decât anul trecut


Sute de elevi din judeţul Galaţi au venit la şcoală „însoţiţi” de paraziţi, triajul făcut de medici în 263 de unităţi de învăţământ, în primele zile ale noului an de studii, scoţând la iveală păduchi, scabie, micoze şi alte boli infecţioase, care i-au trimis pe cei mici de urgenţă la medic.

După cum arată datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, cazurile de pediculoză constatate au depăşit cu câteva zeci numărul celor înregistrate anul trecut. Dacă în septembrie 2014, 172 de elevi au fost nevoiţi să-şi întrerupă cursurile pentru a-şi curăţa podoaba capilară de paraziţi, anul acesta 214 au păţit această ruşine. Dintre aceştia, în şcolile din mediul urban au fost identificate 110 cazuri de pediculoză, restul fiind constatate la ţară. În ceea ce priveşte numărul cazurilor de scabie, raportul urban - rural este egal, de unu la unu.

"În urma triajului, au mai fost constatate 47 de cazuri cu angine, zece elevi au fost depistaţi cu micoze, cei mai mulţi în mediul rural, iar alţi 37 cu alte boli infecţioase. Toţi elevii depistaţi cu probleme au fost îndrumaţi către medici, pentru a primi tratamentul aferent fiecărei afecţiuni, urmând să fie reexaminaţi la revenirea în colectivitate", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Anul acesta, au fost examinaţi în cadrul triajului de început de an şcolar 53.162 de elevi, dintre care 42.188 de la unităţi din mediul urban.

Citit 1430 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.