SURPRIZE pentru pensionarii din Galaţi

SURPRIZE pentru pensionarii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi şi-a deschis larg uşile pentru pensionari, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie. Vârstnicii au fost primiţi cu flori şi cu urări de sănătate, venite, în special, din partea autorităţilor locale.

"Îmi face o deosebită plăcere că suntem alături de dumneavoastră. Ştiu că nu trăiţi cele mai frumoase momente din punct de vedere material. Din nefericire, asta-i societatea, nu întotdeauna atât de dreaptă cum ne-am dori să fie. Aţi fost, de când v-aţi născut, "generaţia de sacrificiu". Dar eu sper ca măsurile preconizate să fie luate cât mai repede, astfel încât să puteţi şi dumneavoastră, şi eu, în perspectivă, să ne bucurăm la bătrâneţe. Noi suntem bucuroşi că putem să ne reîntâlnim şi am o satisfacţie că am putut oferi acele tichete de sărbători, pentru persoanele mai nevoiaşe. Mă bucur că există facilităţi la mijloacele de transport şi că ajutoarele de căldură încă mai ajung la vârstnicii nevoiaşi. Sunt măsuri mici, dar care denotă respectul pe care suntem obligaţi să-l oferim. Este un respect, pe care, spun din toată inima, îl meritaţi”, le-a mărturisit vârstnicilor primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

"Să uităm de greutăţi, măcar pentru o clipă"

Spectacolul organizat de Primăria Municipiului Galaţi a fost o surpriză pentru pensionari. Mulţi dintre aceştia ajung foarte rar la teatru, din cauza pensiilor mici. Din păcate, şi în zi de sărbătoare şi-au amintit de problemele cu care se confruntă.

"Mi-aş dori să fie impozitele mai mici, pensiile mai mari. Facem economii la absolut orice. La teatru nu am mai fost de foarte mult timp, nici ziarul nu-mi permit să-l  cumpăr, deşi mi-aş dori să citesc. Mă bucur că s-a organizat acest spectacol pentru noi, căci ne ajută să uităm, măcar pentru o oră, de greutăţile noastre", ne-a povestit Elvira Vasiliev.

Cei mai mulţi dintre pensionari au intrat în sala de spectacol stânjeniţi, de parcă s-ar fi aflat acolo pentru prima dată. Mai familiarizaţi cu activităţile culturale din oraş sunt membrii asociaţiilor de pensionari, care le oferă vârstnicilor diverse facilităţi. "Surpriza organizată este foarte plăcută. Sigur, ar mai trebui făcute multe lucruri pentru pensionari. Noroc de asociaţiile de vârstnici, care ne mai ajută. De acolo mai luăm bilete la teatru şi avem multe reduceri la facilităţile necesare", ne-a spus Victoria Băleanu.

Petreceri dansante

Alianţele de pensionari din Galaţi au organizat mai multe petreceri pentru persoanele vârstnice, a căror zi a fost serbată pe 1 octombrie. Invitaţi la restaurante, pensionarii şi-au ales cele mai frumoase costumaţii pentru a se distra alături de cei care au ţinut să marcheze astfel Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

La scurt timp de la debutul petrecerii, invitaţii s-au ridicat de pe scaune şi au umplit ringul de dans. Chiar dacă ritmurile muzicale au fost diverse, persoanele vârstnice au demostrat că ştiu să se distreze. Astfel, chiar dacă a fost vorba despre blues, rock-and-roll, sârbe sau muzică pop, ringul de dans nu a fost gol nicio secundă.

“Este foarte frumos la petrecere. Sunt veche, vin de peste trei ani. Anul acesta, însă, este parcă mai multă veselie şi bună-dispoziţie. Petrecerilea astea de 1 Octombrie ne ajută să ne menţinem în formă", ne-a mărturist Maria Gheorghiu, fost cadru didactic.

Petrecerile organizate de Ziua Persoanelor Vârstnice s-au prelungit până târziu, semn că invitaţii s-au simţit foarte bine.

Citit 1530 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.