Ce vor peste 150 de ASISTENŢI MEDICALI gălăţeni

Ce vor peste 150 de ASISTENŢI MEDICALI gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

152 de asistenţi medicali din judeţul Galaţi, cu o vechime mai mare de cinci ani în muncă, s-au înscris la examenul pentru obţinerea gradului de asistent medical principal. Testările vor avea loc săptămâna aceasta, pe 29 şi pe 30 octombrie. Dintre candidaţii înscrişi, 110 sunt asistenţi medicali generalişti, în vreme ce restul provin din alte specialităţi paraclinice (balneofizioterapie, asistenţă socială, farmacie etc.), potrivit conducerii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Galaţi.

"Asistenţii medicali generalişti vor susţine examenul pe 29 octombrie, în vreme ce candidaţii proveniţi din celelalte specialităţi pe 30 octombrie. Testările se vor desfăşura la sediul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, strada Eroilor numărul 34", a precizat Daniela Artimof, preşedintele filialei Galaţi a OAMGMAMR.

Examenul va consta în 100 de întrebări tip grilă. Pentru a promova, fiecare candidat trebuie să răspundă la cel puţin 70 de întrebări. Asistenţii nemulţumiţi de nota obţinută pot depune contestaţii pe 30 şi 31 octombrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 2 noiembrie.

Potrivit legislaţiei actuale în domeniu, la examenul de grad principal se pot înscrie candidaţii care au, până la data depunerii dosarului, cel puţin cinci ani de vechime în specialitatea înscrisă pe diplomă. Dacă promovează acest examen, asistenţii primesc o mărire salarială cuprinsă între 150 şi 500 de lei, în funcţie de spitalul în care îşi desfăşoară activitatea.

Citit 1804 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.