Un singur CANDIDAT pentru ŞEFIA Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi

Un singur CANDIDAT pentru ŞEFIA Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a avut loc, luni dimineaţă, 9 noiembrie, concursul pentru funcţia de preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Pentru ocuparea acestei funcţii s-a înscris un singur candidat, ec. Oana Mihaela Docan. Tot luni, a avut loc şi concursul pentru şefiile CJAS Brăila şi CJAS Buzău.

Potrivit informaţiilor furnizate de CNAS, din comisia de concurs au făcut parte Liliana Lukacs - director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Relaţii Contractuale, Leana Stroea – director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Economice, Anci Ionescu - director general adjunct şi medic-şef, precum şi Daniela Bruşten – consilier superior în cadrul Direcţiei Resurse Umane.

Din momentul în care fosta preşedintă a CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie, a fost demisă printr-un ordin al preşedintelui CNAS, funcţia de preşedinte-director general interimar a fost deţinută tot de Oana Mihaela Docan, care anterior a condus Direcţia de Relaţii Contractuale din cadrul CJAS. După ce a susţinut proba scrisă, Mihaela Docan va susţine şi un interviu, în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, potrivit documentaţiei de concurs.

Vă reamintim faptul că dr. Elena Vrabie a fost demisă de la conducerea CJAS Galaţi la sfârşitul lunii septembrie, printr-un ordin venit de la Bucureşti. Dr. Vrabie deţinea funcţia de conducere a CJAS Galaţi din februarie 2013. Înştiinţări similare au primit şi ceilalţi preşedinţi ai Caselor de Asigurări de Sănătate din ţară. Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a motivat respectiva acţiune prin faptul că au fost schimbaţi indicatorii de performanţă ai instituţiei, iar directorii de la acea vreme nu se mai încadrau în noile criterii de performanţă profesională. Încă de la înfiinţarea instituţiei, în 1999, numirile şi demiterile din cadrul CNAS, la nivel central şi în teritoriu, au fost făcute în mod prioritar pe criterii politice.

Foto Remus Basalic

Citit 3628 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.