Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler a ajuns la Galaţi. MEDICUL Angel Trifan, DECORAT de preşedintele Klaus Iohannis

Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler a ajuns la Galaţi. MEDICUL Angel Trifan, DECORAT de preşedintele Klaus Iohannis
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dr. Angel Trifan a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler. Alături de dr. Trifan, şi alţi medici din ţară, angajaţi ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), au primit aceeaşi distincţie, în grade diferite. “Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, marţi, 10 noiembrie a.c., decretul de decorare a unor angajaţi ai SMURD, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Propunerea de decorare a fost făcută de fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

“Sunt foarte onorat pentru că am primit această distincţie. Sunt la mijlocul carierei şi încă mai am multe de făcut. Sunt mândru că am reuşit să aduc această distincţie în lumea medicală din Galaţi”, a precizat dr. Angel Trifan.

Angel Trifan s-a născut pe 27 iunie 1968, la Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu”, profilul matematică-fizică. Facultatea de Medicină a făcut-o la Constanţa, între 1990 şi 1996. În 2000 a terminat rezidenţiatul. În 2005 a devenit medic primar în medicină de urgenţă. Între 2006 şi 2010 a urmat al doilea rezidenţiat, în Terapie intensivă, la Bucureşti. Mai are un frate, care e neurochirurg la Brăila. Prin bunicul său, de 88 de ani, căruia i-a şi moştenit prenumele, dr. Trifan are şi origine grecească.

Foto Remus Basalic

Citit 3600 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2015 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.