SPITALUL Judeţean Galaţi a primit un ANGIOGRAF de ultimă generaţie

SPITALUL Judeţean Galaţi a primit un ANGIOGRAF de ultimă generaţie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi a încheiat, la începutul lunii octombrie, un acord cu Academia de Ştiinţe Medicale din România, cea mai mare unitate medicală cu paturi din judeţul Galaţi devenind astfel partener într-un proiect european de cercetare medicală. Proiectul presupune dotarea unor spitale din România, printre care şi Spitalul Judeţean din Galaţi, cu angiografe monoplane cu braţ C fixat în tavan. Este un dispozitiv medical de ultimă generaţie, care le va oferi o şansă în plus bolnavilor cu afecţiuni cardiace şi celor cu diferite forme de cancer.

"Este un proiect complex, în care judeţul Galaţi are şansa de a fi inclus. Angiograful, care va funcţiona la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, este util pentru stabilirea unui diagnostic cât mai precis pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi pentru bolnavii cu tumori maligne. Un astfel de dispozitiv de ultimă generaţie era cu atât mai necesar, având în vedere incidenţa deosebit de mare a cazurilor de cancer depistate în judeţul Galaţi", a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi.

Trimis la Galaţi din urmă cu o săptămână

Potrivit unui document publicat pe pagina de internet a Prefecturii Galaţi, angiograful a ajuns deja la Spitalul Judeţean Galaţi, pe data de 13 noiembrie. Dispozitivul urmează să fie însă instalat, costurile fiind suportate de CJ Galaţi. "Toate operaţiunile şi termenele sunt sub egida şi coordonarea Academiei de Ştiinţe Medicale din România, urmând să ni se comunice ulterior secvenţialitatea activităţilor", se arată în materialul trimis de CJ Galaţi către Instituţia Prefectului Galaţi.

Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge. Intervenţia se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operaţii. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanţă de contrast în vasele de sânge care trebuie investigate. De asemenea, pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenţii, se poate face şi un tratament endovascular al unor afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive etc.

Citit 5925 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2015 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.