BINECUVÂNTARE de SFÂNTUL ANDREI pentru muncitorii din COMBINAT

BINECUVÂNTARE de SFÂNTUL ANDREI pentru muncitorii din COMBINAT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Manifestările pastoral-misionare dedicate sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei în Eparhia Dunării de Jos au continuat şi în preziua hramului. După tradiţie, la biserica de pe Platforma siderurgică „Arcelor Mittal“ din Galaţi, închinată celui dintâi chemat dintre Apostoli, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, moment care marchează totodată şi împlinirea a 13 ani de la sfinţirea lăcaşului de cult.

Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a credincioşilor. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul siderurgiştilor pentru a-i binecuvânta la zi de aleasă sărbătoare. După ce a oficiat o slujbă de mulţumire, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat parastasul pentru ctitori, pentru cei decedaţi în accidente de muncă, dar şi pentru tinerii care au pierit în tragicul incendiu de la Bucureşti.

La plecare, ierarhul a împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul Sfântului Apostol Andrei şi al Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.