Linie telefonică GRATUITĂ pentru victimele VIOLENŢEI DOMESTICE

Linie telefonică GRATUITĂ pentru victimele VIOLENŢEI DOMESTICE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Victimele violenţei domestice au acum un număr unic naţional şi accesibil printr-un call-center, 24 de ore din 24. Linia telefonică gratuită cu numărul 0800-500-333 face parte din proiectul „Start - O viaţă de calitate în siguranţă”, lansat în luna noiembrie a anului trecut, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse, din subordinea Ministerului Muncii.

Call-center-ul oferă asistenţă tuturor persoanelor agresate: copii, femei, bărbaţi şi vârstnici, dar şi consiliere pentru cei care nu îşi cunosc drepturile şi serviciile de suport la care pot apela dacă vor să-şi schimbe domiciliul conjugal.

În spatele liniei telefonice stă o echipă formată din şase operatori - psihologi şi sociologi - experţi în prevenirea şi combaterea violenţei domestice. Pe lângă asta, în sistemul de care dispune call-center-ul sunt implicaţi asistenţi sociali, Poliţia şi doctori în medicină legală.

Citit 2240 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 17:16

1 comentariu

 • postat de luzar
  Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:25
  5.13.184.***
  Pe mine ma bate nevasta, ce trebuie sa fac? imi e frica ca daca zic ceva ma rupe cu bataia, ochi umflati, oua ciiocnite violent, ce ma sfatuiti sa fac
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.