1 decembrie, Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA

1 decembrie, Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În contextul zilei de 1 decembrie, care marchează la nivel mondial lupta cu virusul HIV/SIDA, va fi implementată, la nivelul judeţelor Galaţi şi Brăila, campania „InspiRED”.

Proiectul aparţine Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA şi este implementat la nivel local de Asociaţia Persoanelor Afectate (A.P.R.).

Proiectul îşi propune să determine populaţia să fie tolerantă şi să accepte persoanele infectate cu virusul HIV. Astfel, pe data de 1 decembrie (A.P.A.) va organiza o dezbatere cu participarea autorităţilor, ONG-urilor, a mass media, o campanie de informare în şcolile din judeţ şi una stradală cu ajutorul pliantelor, care vor fi distribuite populaţiei, cât şi grupuri de suport cu pacienţii seropozitivi din judeţ.

Conform unui raport al Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA, la sfârşitul lunii iunie, anul 2015, în România trăiau circa 13.277 de persoane seropozitive, iar în primele şase luni ale aceluiaşi an, 333 de persoane au fost diagnosticate cu virusul HIV.

Citit 1398 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.