TINERII ŞI ORAŞUL/ Galaţiul - încă FĂRĂ LUMINI FESTIVE

TINERII ŞI ORAŞUL/ Galaţiul - încă FĂRĂ LUMINI FESTIVE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Primăria n-a atribuit contractul pentru iluminatul de Sărbători


Cam pe vremea asta, anul trecut, Galaţiul era luminat feeric. La fel şi Bucureştiul, Braşovul sau Sibiul. Nu puţine au fost vocile care au criticat administraţia locală pentru risipă, însă urbea arăta cu adevărat bine. Anul acesta, oraşele care se respectă s-au gătit din timp. Până şi Bistriţa a găsit bani pentru beculeţele festive, iar noi stăm cu ochii pe stâlpi, doar, doar, va pâlpâi ceva până în Crăciun.

Iluminatul festiv, dacă va fi, s-a amânat dincolo de începutul lui decembrie, pe motiv de austeritate şi amoc: "După ce anul trecut am fost unul dintre cele mai frumos iluminate oraşe din ţară şi ne-aţi certat că am cheltuit prea mulţi bani, se poate ca anul acesta să stăm mai în întuneric", a explicat, ironic, primarul Marius Stan. Chiar dacă nu reprezintă o necesitate şi nu e cea mai arzătoare chestiune a oraşului - suntem pe locul trei la şomaj şi, în luna decembrie, gălăţenii încă mai aşteaptă apă caldă şi căldură în apartamente - totuşi împodobirea străzilor ar fi adus o mică bucurie în inimile tot mai resemnate ale locuitorilor.

"Oraşul arăta altfel în anii trecuţi când străzile erau luminate. Parcă şi Serbările oraşului aveau mai mult farmec”, spune Viorica, 45 de ani.

“Am văzut la televizor târgurile organizate de sărbători în alte oraşe şi cât de frumos erau luminate străzile. Păcat că la noi nu s-a putut”, e de părere Denisa (19 ani).

Răzvan (22 de ani) se declară nemulţumit şi el: "Se pare că nu primim nimic în această iarnă, nici căldură, nici apa caldă şi nici măcar câteva luminiţe pentru sărbători. Pe ce se duc banii de la buget, atunci?”.

Cât a costat iluminatul în anii trecuţi?

Conform datelor oferite de Primărie, luminile stradale, în 2014, au costat aproape 1,9 milioane de lei, fără TVA. Cel mai scump iluminat festiv a fost în 2013, când Primăria a plătit peste 2 milioane de lei, fără TVA, către Luxten Lighting Company, în asociere cu SC MK Lighting SRL Hunedoara. Ultima firmă ar fi trebuit să participe şi la licitaţia din acest an, estimată la 2,1 milioane de lei, preţul cel mai mic fiind criteriul de atribuire. Conform contractului, iluminatul din 2015 s-ar fi făcut pe 32 de străzi, la intrările şi ieşirile din oraş, în parcurile Eminescu, Rizer, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor şi Viva, dar şi la sediul şi în parcul Primăriei. Cum licitaţia încă nu s-a finalizat, rămâne de văzut dacă sărbătorile din acest an ne vor prinde cu lumini pe stâlpi sau nu. Deocamdată, s-a decorat doar esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi nici aceea corespunzător, dacă e să ne luăm după vocile beneficiarilor. În aşteptarea unei soluţii din partea oficialităţilor, poate nu ar fi o idee tocmai rea dacă, în acest an, pe stâlpii municipalităţii, Primăria ar iniţia un concurs de aranjamente luminoase deschis tuturor firmelor din oraş. Din toată sărăcia, patronii ar putea să decoreze oraşul în care îşi câştigă existenţa, reuşind astfel să dea ceva înapoi comunităţii din care fac parte.

Sursă foto: Facebook

Citit 3594 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.