TINERII ŞI ORAŞUL/ Jocul „de-a căldura şi apa caldă” cu nervii gălăţenilor

TINERII ŞI ORAŞUL/ Jocul „de-a căldura şi apa caldă” cu nervii gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După o tărăgănare cu iz specific filmelor ştiinţifico-fantastice sau după caz, administraţiilor locale din Moldova, căldura a ajuns duminică, 22 noiembrie, de la CET în centralele de bloc, apoi în caloriferele şi în casele gălăţenilor. Nu ale tuturor, căci zone importante ale Galaţiului precum Mazepa sau Micro 20 au rămas în continuare fără agent termic. Reţinem că locuitorii oraşelor mari din România aveau deja căldură în case de mai bine de o lună! Minunea nu a durat mult. Chiar de ziua lor, de Sf. Andrei, gălăţenii au rămas din nou în frig, din cauza unei avarii la o magistrală importantă a Electrocentrale.

Vineri şi sâmbătă frigul crâncen a revenit în case. Abia după 48 de ore avaria a fost remediată şi sistemul repornit. Ca să fie oprit iar! De pomană, ne spune Sinan Mustafa, administratorul special al CET, pentru lucrări de “prevenire” avarie la colectorul tur din incinta Electrocentrale, singura sursă de transport a energiei termice către municipiul Galaţi.

„Efectuarea acestei revizii a fost luată având în vedere temperaturile pozitive ale aerului şi faptul că neefectuarea reparaţiei poate conduce la înregistrarea unei avarii majore într-o altă zi în care se înregistrează temperaturi scăzute exterioare”, se arată în comunicatul de presă.

Explicaţia nu-i încălzeşte pe gălăţenii prizonieri ai acestui sistem, care nu înţeleg de ce aceste operaţiuni de prevenţie nu se pot face din timp, astfel încât cetăţenii care stau la bloc şi plătesc impozite ca pentru oraş să beneficieze de condiţii civilizate de trai. Pentru că iată, anul acesta, în luna decembrie, sunt încă zeci de scări în Galaţi care nu primesc căldură: fie pentru că asociaţiile au refuzat să semneze contractul cu Calorgal, fie pentru că sunt avarii sau agentul termic nu se livrează în parametri corespunzători.

Cum şi apa caldă e doar caldă pe hârtie, rămâne de văzut cât vor mai putea să creadă gălăţenii în promisiuni ce nu sunt niciodată respectate, dar mai ales cât vor mai rezista ca autorităţile să se joace "de-a căldura" cu nervii lor întinşi.

Cu alte cuvinte, gălăţenii ar trebui să fie cu ochii în patru la facturi, că n-ar fi de mirare ca la sfarşitul lunii să constate că sunt nevoiţi să plătească un agent termic furnizat la cote maxime şi fără întreruperi! Căci, se pare că la noi, în sătucul Galaţi orice e posibil!

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.