Un MEDICAMENT antidiabet folosit în mod frecvent ar putea fi SECRETUL LONGEVITĂŢII

Un MEDICAMENT antidiabet folosit în mod frecvent ar putea fi SECRETUL LONGEVITĂŢII
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un medicament antidiabetic folosit în mod frecvent, metformina, va fi subiectul unor teste efectuate pe oameni, în SUA, după ce cercetătorii au descoperit că ar putea conţine elemente cheie pentru prelungirea speranţei de viaţă, până la, în medie, 120 de ani, potrivit unui studiu citat de Mediafax. Cercetătorii cred că acest medicament ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire şi în împiedicarea apariţiei unor maladii precum Alzheimer şi Parkinson. Studii anterioare au demonstrat deja că metformina poate prelungi viaţa, însă testele au fost realizate doar pe animale.

Agenţia pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor din SUA (Food and Drug Administration - n.r.) şi-a dat recent acordul pentru ca acest medicament să fie testat pe oameni nediagnosticaţi cu diabet de tip II, iar dacă se va dovedi eficient, ar putea oferi persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani şansa de a fi la fel de sănătoase biologic ca acelea de 50 de ani, potrivit cercetătorilor americani.

Tratament împotriva îmbătrânirii

Specialiştii vorbesc, în acest caz, despre "tratarea" procesului de îmbătrânire, în locul bolilor provocate de acesta, precum cancerul, diabetul şi demenţa. Cercetătorul scoţian Gordon Lithgow, de la Buck Institute for Research on Ageing din California, unul dintre autorii studiului, a precizat: "Dacă ţinteşti procesul de îmbătrânire şi îl încetineşti, atunci încetineşti toate bolile asociate îmbătrânirii. Este revoluţionar. Nu s-a mai întâmplat până acum". "Avem toate motivele să credem că este posibil. Viitorul înseamnă să luăm elementele de biologie pe care le-am dezvoltat până acum şi să le aplicăm pe oameni", a mai spus acesta.

Îmbătrânirea nu este o parte inevitabilă a vieţii, spun specialiştii, explicând că toate celulele conţin un tipar ADN care, în principiu, ar putea face ca organismul să funcţioneze corect la nesfârşit. Însă, pe parcursul vieţii, miliardele de diviziuni celulare care au loc pentru ca organismul să funcţioneze corect face posibilă apariţia erorilor în acest proces de divizare. La un moment dat, organismul nu mai poate repara erorile. De exemplu, în cazul cancerului, celulele nu mai pot scăpa de mutaţii, fapt care determină apariţia tumorilor.

Citit 2108 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.