De ce s-a ÎNTRERUPT CURENTUL ELECTRIC luni dimineaţă pe Domnească
Foto: Foto Florin Răvdan

De ce s-a ÎNTRERUPT CURENTUL ELECTRIC luni dimineaţă pe Domnească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conform unui comunicat de presă emis de Electrica SA, avaria care a paralizat mai bine de 800 de consumatori, luni dimineaţă, 7 decembrie, a fost provocată de executarea unor lucrări de săpături fără avizul companiei de distribuţie de energie electrică.

"Incidentul a fost înregistrat la ora 10,06, iar la ora 11,45 echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi, cu eforturi susţinute, au remediat parţial avaria. Avaria a fost lichidată total la ora 22,46. Din primele verificări, cauza principală a avariei a fost executarea de lucrări de săpături în zona fabricii de mobilă, dar şi de lucrări de construcţii peste cablurile electrice, fără avizul Electrica", se arată în comunicatul companiei.

Luni, mai multe instituţii situate pe strada Domnească şi consumatorii casnici din zonă adiacentă au rămas pentru câteva ore fără curent electric, din cauza unei avarii la reţea. În zonă erau şi doi lucrători de la Electrica, însă aceştia au ridicat din umeri când i-am întrebat de avarie şi ne-au spus că sunt în zonă doar pentru a schimba un contor.

"Acum două săptămâni, am fost anunţaţi că pe 3 decembrie, adică joia trecută, nu vom avea curent electric, pentru că se va efectua o lucrare în zonă. Noi ne-am reprogramat toate vizitele, toţi pacienţii, însă curentul nu a fost oprit. Acum, nu ne-a mai anunţat nimeni şi nici treaba nu am putut să ne-o facem. Radiografii nu, ecografii nici atât, până şi chitanţele pentru consultaţii le-am tăiat de mână”, ne-au spus reprezentanţii Policlinicii cu Plată.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi cei de la Serviciul de Paşapoarte, care au rămas fără curent şi nu i-au putut ajuta pe gălăţenii care au ajuns luni dimineaţa la biroul lor. Din fericire, serverele acestora au instalate dispozitive de siguranţă, care permit funcţionarea şi după întreruperea curentului, timp suficient pentru salvarea datelor.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.