Tineri din centrele de plasament, ajutaţi să se INTEGREZE

Tineri din centrele de plasament, ajutaţi să se INTEGREZE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fundaţia „Cuvântul Întrupat” şi SC Electric Navinstal au lansat, acum un an, proiectul „Responsabilitate, Integrare, Stabilitate”, prin intermediul căruia cinci tineri crescuţi în centrele de plasament au devenit mai pregătiţi pentru viaţă.

Ideea proiectului a prins contur după ce Fundaţia „Cuvântul Întrupat” l-a cunoscut pe Dorin. Băiatul, ajuns la vârsta adultă, avea multe lacune şi nu ştia cum să interacţioneze cu societatea, în afara căminului. Astfel, timp de un an, Dorin şi încă patru tineri crescuţi în centrele de plasament au beneficiat de sprijin în dezvoltarea personală şi de abilităţi de formare profesională, de un apartament în care să înveţe să se descurce independent şi de susţinerea constantă a unui instructor educator. „SC Electric Navinstal nu doar a sponsorizat proiectul, ci a reuşit să canalizeze resurse pentru a avea impact într-o nevoie identificată în comunitate. Mai mult decât atât, oamenii din firmă s-au implicat personal, iar cinci dintre aceştia au fost mentori pentru tineri.

Finanţarea proiectului s-a realizat integral utilizând prevederile Codului Fiscal, potrivit cărora firmele pot scădea din impozitul pe profit sumele oferite pentru sponsorizare, în limita a 20 la sută din impozit şi 0,3 la sută din cifra de afaceri”, transmite Anca-Aurora Chiosea, responsabil de comunicare al Fundaţiei „Cuvântul Întrupat”. Reprezentanţii fundaţiei încurajează şi alte firme să investească o parte din impozit în beneficiul tinerilor vulnerabili din societate.

Citit 1323 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.