AUTISMUL, diagnosticat precoce, la APCA

AUTISMUL, diagnosticat precoce, la APCA
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De la începutul lunii decembrie, la Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism din Galaţi (APCA) funcţionează un centru nou de intervenţii specializate în autism. În cadrul acestuia sunt concentrate mai multe tipuri specifice de recuperare pentru copii cu tulburări din spectrul autismului, iar familiile acestora pot beneficia de consiliere permanentă.

Totodată, centrul „Căsuţa albastră” este singurul din judeţ unde se va face şi testarea copiilor şi adolescenţilor cu ADOS - Golden standard la nivel internaţional în diagnosticarea precoce şi evaluarea periodică a autismului.

"Centrul pune la dispoziţia familiilor înscrise în asociaţie mai multe tipuri de terapii, implementate de specialiştii angajaţi sau colaboratori", transmit reprezentanţii APCA. Aceştia mai anunţă că în decursul acestei luni se va extinde, la centrul proaspăt înfiinţat, predarea  interactivă cu ajutorul tehnologiilor avansate (tablă interactivă şi softuri educaţionale adaptate). "La centru, copiii şi terapeuţii vor putea să-şi atingă potenţialul maxim cu ajutorul celor mai noi materiale educaţionale specifice, graţie dotărilor importante, pe care APCA a reuşit să le realizeze în decursul celor patru ani de activitate", adaugă reprezentanţii asociaţiei.

Proiectul beneficiază de un grant de 10.000 de euro, câştigat în septembrie 2015, în competiţia de proiecte de pe platforma RaiffeisenComunităţi.ro.

Foto: Simona Andrei

Citit 2288 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.