Îngerii care aduc zâmbete pe chipul copiilor defavorizaţi. Ce pregătesc fundaţiile şi asociaţiile de Crăciun
Foto: Sursa foto: perfecte.ro

Îngerii care aduc zâmbete pe chipul copiilor defavorizaţi. Ce pregătesc fundaţiile şi asociaţiile de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În ultimii ani, Crăciunul a devenit mai mult decât o sărbătoare de familie. Luna decembrie s-a transformat într-o perioadă a darurilor şi a sprijinului acordat nevoiaşilor. În Galaţi există oameni care fac gesturi demne de urmat în fiecare zi şi nu doar de sărbători. Aceşti oameni activează în cadrul fundaţiilor şi asociaţiilor, care luptă pentru a oferi o viaţă mai bună celor defavorizaţi. De Crăciun, acestea vor fi familia multor gălăţeni care nu-şi permit luxul de a împodobi bradul sau de a pregăti o masă de sărbătoare.

Atelier de suflet de la „Inimă de Copil” 

Un program generos am descoperit la Fundaţia „Inimă de Copil”. În această perioadă, copiii de la Centrul de Zi din Pechea şi Galaţi vor colinda colaboratorii care i-au susţinut de-a lungul timpului. Totodată, începând de miercuri, 16 decembrie, vor fi organizate serbări, în cadrul programului „Şcoală după Şcoală”, pentru copiii de la Şcoala nr. 2 din Tecuci şi pentru cei de la Centrul de Zi din Lieşti. Următoarele serbări vor avea loc sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 13,30, la Şcoala nr. 22 din Galaţi, luni, 21 decembrie, la Centrul de Zi din Pechea şi Galaţi şi marţi, 22 decembrie, de la ora 11,00, la „Centrul multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi”. Reprezentanţii fundaţiei menţionează că în perioada 18-20 decembrie vor fi prezenţi la un târg al noii structuri de economie socială „Ateliere cu Suflet”, la Shopping City, iar pe data de 19 decembrie, de la ora 11,00, fundaţia organizează un atelier tematic de Crăciun, în cadrul căruia părinţii şi copiii vor putea picta globuleţe.

„Ladies Circle 18” pregăteşte ghetuţe

Asociaţia „Ladies Circle 18” şi-a propus, de Crăciun, să încalţe cu ghetuţe 504 copii defavorizaţi din Găneşti, Aldeşti, Cavadineşti şi Puricani. Pe lângă asta, membrii îşi doresc să ofere copiilor din comunele gălăţene menţionate un mic spectacol. Asociaţia mai anunţă că va ajuta trei familii care au peste cinci copii şi trec prin greutăţi financiare.

Fundaţia "Familia" dăruieşte colinde

De sărbători, copiii din Fundaţia "Familia" vor fi atât Moşi Crăciun, cât şi spiriduşii care aşteaptă daruri. Micuţii vor merge cu un sac de colinde în vizită la biserica Sf. Ana, la Damen, "Viaţa liberă" şi la Cabinetul de Avocatură Angelica Roşu. Dornici de a le oferi daruri copiilor s-au arătat elevii de la Liceul "Dunărea", Şcoala nr. 29 şi de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Mai mult, membrii fundaţiei vor organiza luni, 21 decembrie, de la ora 11,00, o serbare dedicată copiilor. 

„Cuvântul Întrupat”, sprijinul copiilor din Valea oraşului

Circa 40 de copii din familiile vulnerabile, care locuiesc în Valea oraşului, vor simţi atmosfera de sărbătoare datorită Fundaţiei „Cuvântul Întrupat”. La centrul acesteia, copiii primesc mâncare, au posibilitate să facă duş şi sunt ajutaţi la temele pentru acasă. În ajunul Crăciunului, fundaţia le va pregăti o serbare cu daruri şi momente speciale. Totodată, micuţii pregătesc în această perioadă colinde pentru colaboratori.

Spectacol caritabil oferit de Fundaţia "Împreună"

Reprezentanţii Fundaţiei "Împreună" au reuşit deja să aducă lumina în mai multe case. Alături de Asociaţia Magister XXI, fundaţia a realizat o manifestare dedicată Crăciunului, pentru cadrele didactice pensionare. Totodată, vor organiza un spectacol caritabil, intitulat "Dăruind, simţim împreună", pentru copiii de la Centrul de Zi.

În foto 1 - copii din Fundaţia "Inimă de Copil", foto 2 - copii din Fundaţia "Cuvântul Întrupat", foto 3 - copii din Fundaţia "Împreună"

Citit 1762 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.