VESTE BUNĂ pentru locuitorii din nordul judeţului Galaţi! SPITALUL Tecuci a ANGAJAT şase MEDICI
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

VESTE BUNĂ pentru locuitorii din nordul judeţului Galaţi! SPITALUL Tecuci a ANGAJAT şase MEDICI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şase noi medici vor lucra în cadrul Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la 1 ianuarie 2016. Unul dintre medici va lucra în secţia Obstetrică-Ginecologie, doi în secţia ORL şi câte un medic la Neurologie, Oftalmologie şi Radiologie. Este vorba despre specialişti tineri, care au ales să profeseze la Tecuci.

Datorită acestor angajări, singura unitate medicală cu paturi din municipiul Tecuci va avea de la anul un deficit mai mic de medici. În mod asemănător cu restul unităţilor sanitare din judeţul Galaţi, şi Spitalul Tecuci se confruntă de ani buni cu un deficit de medici şi asistenţi. Conducerea spitalului a scos la concurs, la începutul lunii noiembrie, zece posturi pentru medici, trei pentru asistenţi generalişti, două pentru moaşe, două pentru registratori şi trei pentru îngrijitoare.

În prezent, în unitatea tecuceană lucrează 36 de medici. Pentru înlăturarea deficitului de specialişti ar mai fi nevoie însă de încă 16 doctori, pe lângă cei şase care vor veni în mai puţin de o lună. Unitatea are arondaţi 140.000 de locuitori din localităţile situate în nordul judeţului.

Spitalul de la Tecuci a fost înfiinţat în urmă cu 111 ani. În 1904, era spital judeţean. În prezent, unitatea este împărţită în cinci secţii (medicină internă, chirurgie, ATI, pediatrie şi obstetrică-ginecologie) şi şapte compartimente (ORL, oftalmologie, dermatologie, boli infecţioase, ortopedie-traumatologie, gastro-enterologie şi neonatologie).

Citit 5052 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.