Alimente tradiţionale pentru 700 de asistaţi, la Cantina de Ajutor Social

Alimente tradiţionale pentru 700 de asistaţi, la Cantina de Ajutor Social
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproximativ 730 de persoane din familii nevoiaşe vor avea ce pune pe masa de Crăciun, după ce au primit alimente şi dulciuri din partea Primăriei Galaţi. Pachetele pentru persoanele asistate de Cantina de Ajutor Social a Primăriei conţin produse din carne, specifice sărbătorilor de iarnă (cârnaţi, tobă, slănină, lebăr), carne de porc şi de pui, unt, brânză, măsline, castraveţi şi gogoşari în oţet, legume (cartofi, morcovi, ceapă, mazăre), ulei, zahăr, mălai, orez, pastă de tomate, muştar, gem şi dulciuri (ciocolată, napolitane, biscuiţi, portocale şi compot de ananas). Valoarea unui pachet este de aproximativ 100 de lei.

Cei mai bucuroşi au fost cu siguranţă copii, care au primit un pachet de dulciuri, de altfel singurul cadou pe care îl vor primi, şi anul acesta, de Crăciun. Mulţi dintre cei care s-au prezentat la primele ore ale dimineţii la Cantina de Ajutor Social ne-au mărturist că nu aveau ce să pună pe masa de Crăciun, dacă nu ar fi primit aceste alimente. "Am zece copii. Nu avem niciun venit, în afară de alocaţiile lor. Nu am fi avut cu ce face Crăciunul, dacă nu am fi primit aceste pachete”, ne-a mărturisit una dintre asistate.

"De sărbători, ne gândim întotdeauna la cei cu posibilităţi materiale reduse. Ca în fiecare an, oamenii pe care îi asistăm primesc produse tardiţionale de Crăciun şi alte alimente cu care să îşi facă sărbătorile mai frumoase. 75 la sută dintre asistaţi sunt copii şi tocmai de aceea le-am pregătit şi pachete cu dulciuri”, ne-a declarat Laura Roşca, referent la Cantina de Ajutor Social Galaţi.

Citit 1382 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.