OBEZITATEA, mult mai PERICULOASĂ decât s-a crezut

OBEZITATEA, mult mai PERICULOASĂ decât s-a crezut
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat în cele mai multe studii, deoarece acestea se bazează pe o singură măsurare a indicelui de masă corporală şi nu pe variaţiile de greutate pe perioade mai lungi, potrivit unui studiu publicat luni, citat de agenţia Agerpres. Studiile care nu fac distincţie între oamenii care nu au depăşit greutatea normală şi cei care erau obezi sau supraponderali înainte de a pierde în greutate sunt înşelătoare, deoarece ignoră efectele de durată asupra sănătăţii ale unui exces de greutate.

În plus, pierderea în greutate este adesea rezultatul unei boli, menţionează cercetătorii, al căror studiu a apărut în ediţia online a "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Riscurile legate de obezitate au fost nerelevate în cercetările anterioare, deoarece majoritatea studiilor ţineau seama de greutatea luată o singură dată, spune Andrew Stokes, profesor asistent de sănătate publică la Universitatea din Boston, unul dintre autorii studiului. "Simplul fapt de a încorpora datele legate de greutate de-a lungul timpului clarifică riscurile obezităţii şi arată că acestea sunt mult mai mari decât se estimase până acum", a adăugat el.

Odată luate în considerare, efectele nefaste ale excesului de greutate asupra sănătăţii cresc foarte mult în comparaţie cu o persoană care nu a avut fluctuaţii în greutate. În plus, actuala cercetare nu a constatat nici un efect protector al excesului de greutate, contrar a ceea ce sugeraseră cercetări anterioare.

Citit 1387 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.