Ministerul Sănătăţii ATENŢIONEAZĂ: Expunerea prelungită la FRIG poate pune viaţa în PERICOL
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Ministerul Sănătăţii ATENŢIONEAZĂ: Expunerea prelungită la FRIG poate pune viaţa în PERICOL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)


Iarna este sezonul în care este cel mai probabil să te îmbolnăveşti, fie că este vorba de o simplă răceală sau de o afecţiune care necesită internarea în spital. Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii (MS) face o serie de recomandări pentru evitarea bolilor de sezon în anotimpul rece. Astfel, în zilele cu temperaturi scăzute, MS vă recomandă să ascultaţi sfatul medicilor, să evitaţi deplasările în spaţii deschise, precum şi expunerea la frig, să respectaţi regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să mâncaţi alimente bogate în proteine, precum şi fructe şi legume.

În cazul în care este totuşi necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi a picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.

Atenţie la instalaţiile de încălzit!

“Specialiştii de sănătate publică din MS recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării (agravării bolii - n.r.) în condiţii de temperaturi scăzute”, se arată în documentul transmis de MS.

Şi copiilor trebuie să li se acorde o atenţie deosebită în această perioadă. Aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul maşinilor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător. Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.
 

Citit 1224 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 18:58

1 comentariu

 • postat de Marius
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 17:12
  5.13.170.***
  Caldura nema in Tiglina 1 de 2 zile ( cel putin de cand am observat creca e oprita de 3)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.