Rezultatele admiterii la liceu, afişate cu o zi mai devreme

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a intrat cu medii mai  mari decât anul trecut * În topul preferinţelor - CNVA-ul * 142 de elevi nerepartizaţi * Aproape 1.000 de locuri  neocupate *

Rezultatele repartiţiei computerizate au fost afişate cu o zi mai devreme, cei de la centrul naţional scutindu-i pe candidaţi de câteva ore bune de aşteptare şi emoţie. La aflarea veştii că rezultatele au fost postate pe site-ul www.admitere.edu.ro, candidaţii „au înroşit” calculatoarele. O primă observaţie care s-ar putea face este faptul că, anul acesta, la liceele bune s-a intrat cu medii mai mari decât în 2008.

De şapte ori mai mulţi nerepartizaţi

Dintre cei 4.985 de absolvenţi de clasa a VIII-a înscrişi pentru locurile din judeţul Galaţi, 142 nu au fost repartizaţi, din motiv că nu au pus suficiente opţiuni. Dacă ţinem cont că anul trecut doar 20 de elevi s-au găsit în aceeaşi situaţie, înseamnă că, numărul lor a crescut de şapte ori. 

Cei 142 de elevi consideraţi respinşi au medii între 7.67 şi 4.40. Aceştia ar fi prins cu siguranţă un loc măcar la un liceu, mai ales că ultima medie de la repartiţia computerizată pe judeţul Galaţi a fost 4.11.   

CNVA-ul, în top

O ierarhie făcută după ultimele medii de intrare la diferitele licee şi profiluri arată că CNVA-ul rămâne (cum era de aşteptat) şi anul acesta în top. Însă, comparativ cu anul trecut se observă o creştere de câteva sutimi.

Dacă anul trecut, ultima medie la matematică-informatică bilingv (profilul cel mai căutat) a fost 9,63, anul acesta s-a intrat cu 9,74. Ultima medie cu care s-a prins anul acesta CNVA-ul (la ştiinţe sociale) este 9,17, în timp ce în 2008 a fost 8,95  (la filologie).

Pe locul al doilea în ierarhia celor mai mari medii de intrare se află  Colegiul Naţional „C. Negri”, cu o ultimă medie de 9,13 la matematică-informatică. Pe locul al III-lea este  „Cuza”, cu 9,08 la matematică informatică.    

Aproape 1.000 de locuri libere

Au rămas neocupate 935 de locuri, cu  300 mai multe decât anul trecut. Printre liceele la care au rămas locuri libere se numără CFR, Economic, Marină, Metalurgic, Energetic, Traian, „Elena Doamna”, „Dumitru Moţoc”, „Asachi” „Saligny” şi „Radu Negru”.

Citit 1243 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.