Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate/ O brăileancă şi o gălăţeancă, pe podiumul Excelenţei Academice

Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate/ O brăileancă şi o gălăţeancă, pe podiumul Excelenţei Academice
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O brăileancă şi o gălăţeancă se numără printre laureaţii Concursului Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2016. Anca Drăgan de la UC Berkeley, SUA, originară din Brăila a primit marele premiu „Studentul Român al Anului din Străinătate”. Gălăţencei Claudia Gabriela Mitrofan de la University of Cambridge (foto2) i-a fost decernată Menţiunea Specială pentru Excelenţă la categoria Europa, nivel post-universitar. Gala LSRS a avut loc pe 7 ianuarie la Palatul Parlamentului.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", competiţia din cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate aduce în prim planul societăţii româneşti o serie de tineri români cu rezultate academice şi extra-curriculare de excepţie. În concurs, la cele şapte categorii, s-au înscris peste 150 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la universităţi de prestigiu internaţional, iar finaliştii au fost decişi de laureaţii ediţiilor precedente.

Selecţia finală a laureaţilor a fost realizată de către un juriu alcătuit din: acad. prof. dr. Ionel Valentin Vlad, acad. prof. dr. Solomon Mărcuş, acad. prof. dr. Cristian Hera, dr. ing. Cicerone Rotaru, actorul şi regizorul Horaţiu Mălaele şi dr. Călin Ciofu.

Trebuie amintit că pe lista finaliştilor acestei competiţii, la secţiunea Erasmus s-a mai aflat o gălăţeancă, Violeta Fridjoi, de la Université de Bordeaux, Franţa.

Felicitări tuturor performerilor!

 

Citit 1718 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.