Ce este un biciclist?

Ce este un biciclist?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum să arestăm copiii cu trotineta pe trotuar *

Consilierul local conservator Răzvan Avram a atacat ambiguitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 307 din 2006, care nu stabileşte de fapt ce este un biciclist şi ce nu, interzicându-se accesul peste tot tuturor posesorilor de două roţi. Consilierul aşteaptă o hotărâre care chiar să reglementeze circulaţia bicicliştilor. „Fata mea are patru ani fără două luni – este  biciclist sau nu?”

Nimeni nu spune de pildă că sub zece ani poţi să te joci cu bicicleta şi pe trotuar, supravegheat de părinţi. Sau, mai simplu, la un anumit diametru al roţii ai voie pe trotuar. Copiii nu pot risca să se amestece în trafic cu bicicletele lor micuţe!

„Unde pot să se plimbe aceşti copii? Pe trotuare, nu. Pe Faleză, nu. În Grădina publică, nu”. 

Cum la Galaţi a fost şi o victimă, mortală, făcută de o bicicletă pe Faleză, consilierul crede că bicicliştii ar avea voie să se plimbe acolo măcar după ora 22,00(?!) Ar fi utile şi benzi de circulaţie speciale, cu condiţia să nu se întâmple ca la pista pentru role de pe Faleză, unde s-a montat un dispozitiv de dat cu pumnul şi „nişte magherniţe” chiar pe locul marcat pentru role. 

Gardienii publici nu-şi fac – din fericire – datoria de a aplica hotărârea atunci când văd copii cu trotinete pe trotuar. Iar dacă ar aplica-o, ar fi de râsul! Poţi să iei talonul unei triciclete, sau să arestezi o fetiţă de doi ani pentru că nu înfruntă traficul periculos, ci pedalează pe trotuar?

Oricum, hotărârea, care amendează o mulţime de lucruri, nu prevede amenzi  şi pentru mersul bicicletelor pe trotuar, doar îl interzice. Aşa că, nefiind în pericol faţă de lege, unii merg chiar şi… cu scuterul!

Citit 874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.