Nimic ”brav” pe STRADA Bravilor. ”Aveţi ceva cu noi, domnule primar?”

Nimic ”brav” pe STRADA Bravilor. ”Aveţi ceva cu noi, domnule primar?”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mă numesc Valentina Drăguş, locatară a străzii Bravilor, cu impozitele plătite la zi. Am citit scrisoarea-raport a dumneavoastră, domnule primar, unde pe primul rând vă exprimaţi dorinţa ca anul 2016 să ne aducă fericire, prosperitate (fără stradă reparată!) şi încredere. Încredere în cine, domnule primar, care în patru ani nu v-a interesat deloc strada Bravilor, o porţiune de 400 de metri care leagă patru străzi mari asfaltate şi pentru care noi, locatarii, am depus petiţia cu numărul 35513 din 21 iulie 2011 şi alte nouă mesaje pe această temă.

Nu sunteţi şi primarul nostru sau strada Bravilor nu este în municipiul Galaţi?

Vă mai informăm că strada Bravilor a fost prinsă la cheltuieli de proiectare pentru modernizare, în Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 132 din 28 martie 2013, privind aprobarea bugetului pe 2013, la capitolul 84, "Străzi", secţiunea IV, pagina 13. Execuţia lucrării nu a mai avut loc însă în anul respectiv.

Dar şi în anul următor această stradă a fost prinsă, iar la proiectare pentru modernizare, în HCL nr. 25 din 30 ianuarie 2014, privind aprobarea bugetului pe 2014, la capitolul 84, "Străzi", la poziţia 15, pagina 11, fapt ce arăta că există o nouă speranţă că va începe şi execuţia. Dar nu a fost aşa...

După toate promisiunile enumerate mai sus - ca în povestea băieţelului căruia tatăl i-a promis un costum de haine şi până la urmă i-a cumpărat o pereche de pantaloni scurţi - aţi hotărât să se repare strada cu piatră cubică. A început la 1 iulie anul trecut şi nici acum nu este gata (numai carosabilul) deşi ar fi trebuit să fie finalizată la sfârşitul lunii octombrie 2015.

Cât priveşte trotuarele străzii, oare vă mai gândiţi să fie terminate anul acesta? Ca să ştim şi noi ce avem de făcut.

Având în vedere cele arătate, vă rugăm dacă vreţi să ne informaţi şi pe noi, prin intermediul ziarului "Viaţa liberă", care a scris despre strada Bravilor de vreo cinci-şase ori, dar fără rezultat. Pentru că v-aţi rezumat la cele două proiectări de modernizare în bugetul de cheltuieli pe 2013 şi 2014, iar în 2015 aţi început repietruirea carosabilului, dar nici acesta nu e terminat!

Vă mulţumim!

Cu respect,

Valentina Drăguş, Vasile Roşu, Ilie Negru


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1472 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 16:42

4 comentarii

 • postat de Cosieru Nelu
  Vineri, 15 Aprilie 2016 13:53
  5.13.180.***
  - Titu, daca cite-ai mai bine ai fi vazut ca petitia si inca 9 mesaje le-a primit primarul
  de cand a venit, si sau mai cheltuit bani pentru proiectare pe anul 2013 si iar sau
  cheltuit bani pentru proiectare pe anul 2014 si strada tot nefacuta, dar spui ca i-ti este
  greata, asta pentru ca nu prea stii sa citesti, iar pentru greata dute in piata ca sunt ceva
  lamai pentru tine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nelu
  Vineri, 15 Aprilie 2016 12:59
  5.13.180.***
  - Florine, alta data sa citesti mai bine, ca acolo este specificat ca dupa petitie au urmat
  alte 9 mesaje referitor la aceasta strada,catre primarul Stan si mai ales ca sau cheltuit bani pentru proiectare in anul 2013, iar cheltuieli pe proiectare in 2014 si strada tot nefacuta, dar se vede ca nu prea stii sa citesti, sau esti ,,ghiocelul'' lui sau din cand in cand i-ti mai da cate ,,ceva''.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Titu
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 13:46
  217.12.204.***
  Mie imi provoaca greata genul acesta de oameni.
  Dar pana acum ce ati facut voi acestia 3 care va semnati cu atata respect? Pana acum va placut cum era strada? De ce ati tacut atata amar de vreme? Acum cand ati vazut ca se mai face cate ceva bun in oras vreti sa vi le faca Stan pe toate uite asa peste noapte, pocnind din degete. Nu exista nimeni si nimic pe lumea aceasta care sa repare intr-o zi tot ce au stricat sau tot ce nu au facut ceilalti in atatia ani de zile. Voi acestia 3 ati auzit de vorba "rabdarea treci marea"? Duceti-va mai bine si luati-i de perciuni si scuturatii bine pe Ciumacenco si Dumitru Nicolae care tinandu-se de manuta nu au facut nimic in 2 mandate consecutive.
  4
  16
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 13:40
  46.166.138.***
  Serios? Asta intrebati tocmai acum domnilor/doamnelor? Dar de ce nu i-ati intrebat de acum 10 ani pe vicele Ciumi si pe primarul Dumitru Nicolae? De ce i-ati lasat Ciumacenco si Nicolae sa doarma 10 ani de zile?

  La fel ca in povestea aceea taceti si strigati doar atunci cand va convine, sau doar atunci cand sunteti pusi sa strigati impotriva unora.
  4
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.