Mamele cu cel puţin trei copii ar putea primi INDEMNIZAȚIE PE VIAȚĂ

Mamele cu cel puţin trei copii ar putea primi INDEMNIZAȚIE PE VIAȚĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Mamele din România care au cel puţin trei copii ar putea primi o indemnizaţie specială lunară, pe durata întregii vieţi, conform unei propuneri legislative înaintate în Camera Deputaţilor. Propunerea prevede acordarea unei indemnizaţii viagere lunare pentru mamele care au născut şi cresc trei sau mai mulţi copii.

Pentru mamele cu trei copii, indemnizaţia viageră s-ar cifra la 30 la sută din salariul mediu net pe economie. În condiţiile în care salariul mediu net lunar pe economie era, în luna octombrie 2015, de 1.871 de lei, dacă propunerea ar fi adoptată, o mamă ar putea primi o indemnizaţie în valoare de 561,30 de lei. Valoarea indemnizaţiei unei mame cu patru copii ar fi în valoare de 40 la sută din salariul mediu net, ceea ce presupune, în situaţia actuală, 748,40 de lei pe lună. De asemenea, conform proiectului legislativ, o mamă care are cinci sau mai mulţi copii ar urma să primească o indemnizaţie în valoare de 50 la sută din salariul mediu net, însemnând 935,50 lei pe lună.

De asemenea, mamele care au cel puţin cinci copii vor primi titlul şi medalia de "Mamă Eroină".

La baza acestei propuneri legislative stau datele statistice care indică o scădere puternică a natalităţii, principalele cauze fiind viaţa grea şi lipsa unui loc de muncă cu un venit stabil.

Citit 9336 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2016 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.