Unul din patru elevi este umilit în faţa colegilor, iar trei sunt ameninţaţi cu bătaia

Unul din patru elevi este umilit în faţa colegilor, iar trei sunt ameninţaţi cu bătaia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul din patru elevi a fost umilit în faţa colegilor şi trei din 10 sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea în şcolile din România, relevă un studiu făcut public de organizaţia Salvaţi Copiii.

Cercetarea a urmărit fenomenul de intimidare în şcolile româneşti în vederea unei bune înţelegeri a motivelor care stau la baza comportamentelor de violenţă între copii.

Ea a arătat că fenomenul de persuasiune şi neînţelegere între copii e strâns legat şi de comportamentul de violenţă manifestat în familia copilului.

"Vorbim de o formă specifică de violenţă între copii, cu caracter de repetabilitate, cu obiectiv asumat. Ce a relevat studiul însă este o atitudine extrem de firească şi de normalizatoare în ceea ce priveşte comportamentul violent  între copii. Spunem cu uşurinţă că ei trebuie să se descurce, că şcoala este un câmp social, în care fiecare face ce poate şi de aceea trebuie să intervenim şi să îi susţinem în astfel de situaţii. Comportamentul de violenţă fizică rămâne ascuns în personalitatea copilului", a spus Diana Stănculeanu, coordonatorul programului de combatere a violenţei de la Salvaţi Copiii.

Potrivit specialiştilor, excluderea din grup, izolarea socială, ameninţarea cu violenţa fizică sau umilirea sunt comportamente specifice de violenţă cu care copiii se întâlnesc frecvent în mediul şcolar. Astfel, doi din 10 copii au recunoscut că au exclus în mod repetat colegi din grupul de egali şi trei din 10 au interzis altor copii să se joace cu anumiţi elevi din clasă.        

Citit 1638 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2016 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.