PARADISURILE IUBIRII. Unde evadează cele mai multe cupluri de îndrăgostiţi
Foto: Sursa foto: Internet

PARADISURILE IUBIRII. Unde evadează cele mai multe cupluri de îndrăgostiţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De cele mai multe ori, cuplurile de îndrăgostiţi îşi aleg destinaţii turistice care să le ofere întotdeauna o poveste de spus. Experienţa unei călătorii nu poate avea niciun substitut, dacă obiectivele turistice sunt cuceritoare. Printre cele mai romantice locuri din Europa, alese de cuplurile de îndrăgostiţi ca refugii, se numără oraşele cu o atmosferă boemă, cu o arhitectură desprinsă parcă din basme, locuri cu plaje de vis, restaurante intime, dar şi cu obiective culturale şi istorice impresionante.

Roma, cel mai popular oraş al iubirii

O analiză recentă realizată de agenţia de turism Route Perfect, care a inclus 900.000 de vacanţe rezervate de cupluri din toată lumea, arată că oraşul Roma este cea mai populară destinaţie de turism în rândul cuplurilor.

Pentru a descoperi bogăţiile arhitectonice, artistice şi istorice ale capitalei italiene ai nevoie de câteva zile. Cuplurile de îndrăgostiţi sunt cucerite, în mod special, de plimbările prin zonele vechi ale oraşului, cum ar fi cartierele Trastevere şi Ghetto. Obiectivele turistice cele mai căutate sunt Palatul Doria Pamphilj, una dintre cele mai cunoscute galerii de artă ale oraşului, şi două pieţe mari: Navona şi Campo de Fiori. Impresionant este şi Pantheonul, cel mai conservat monument antic din Roma şi bisericile San Luigi dei Fraces şi Santa Maria sopra Minerva. Străzile secundare ascund atracţii turistice binecunoscute, ca Fontana Trevi, Treptele Spaniole şi Palatul Barberini. Cuplurile sunt atrase şi de Piazza del Popolo, Villa Borghesse, Villa Giulia, râul Tavere, Basilica San Pietro, muzele Vaticanului, Colosseumul şi Forumul Roman.

Poveşti de dragoste pe străzile Parisului

Locul doi în topul preferinţelor cuplurilor îl ocupă oraşul Paris. Simbolul Franţei, "Turnul Eiffel", le oferă vizitatorilor nu doar posibilitatea de a-l admira de sus până jos, ci şi de a urca la mari înălţimi, de unde se observă o panoramă superbă asupra oraşului fluviului Sena. Pe lista obiectivelor care atrag anual nenumărate cupluri de îndrăgostiţi se numără: Cartierul La Defense, Grădinile Luxemburg, cu o mulţime de flori, alei cochete şi pline de viaţă, apoi, în inima oraşului, se întinde cel mai frumos bulevard din lume - Champs Elysees, în capătul căruia poate fi admirat Arcul de Triumf. Inegalabile sunt Bazilica Sacre Coeur, care se află pe dealul Montmartre, în cel mai înalt punct al oraşului, precum şi Catedrala Notre Dame, Orăşelul Ştiinţei şi al Industriei, Muzeul Luvru, Grădinile de la Versailles, Grădinile Tuileries, Disneylandul, Galeriile Lafayette, Turnul Montparnasse, Turnul Georges Pompidou, Piaţa Concorde şi Pantheonul. Mai mult decât romantică este o croazieră nocturnă pe Sena.

Veneţia, al treilea oraş al iubirii

Următorul în top este oraşul italian Veneţia, cu obiective turistice de o rară frumuseţe. Basilica di San Marco este cea mai cunoscută din Veneţia şi una dintre cele mai bune exemple de arhitectură bizantină. Monumentul este situat exact în Piaţa San Marco, cea mai cunoscută piaţă din Veneţia, înconjurată de cafenele şi buticuri superbe. Napoleon o numea „recepţia cea mai frumoasă a Europei”. Alte exemple superbe de arhitectură sunt Palatul Dogilor, Castelul Ca’ d’Oro, Casa lui Marco Polo, Basilica Santa Maria della Salute sau Palatul Grassi. Cel mai bine cotat cartier al Veneţiei este Marele Canal, care oferă mari oportunităţi vizitatorilor. Cuceritoare sunt Laguna Veneţiei, îngrădită de Marea Adriatică, cel mai vechi pod de pe Marele Canal - Podul Rialto, dar şi cartierul Burano, un fel de mic sat pescăresc, cu case pictate în culori aprinse, situat în insulele lagunei.

Escapadă în civilizaţia olandeză

Deşi pare un oraş agitat, capitala Olandei, Amsterdam, se numără printre oraşele iubirii, fiind situată pe locul 4 în topul acestora. Este greu să faci o selecţie a celor mai frumoase obiective turistice din Amsterdam. Totuşi, printre cele mai vizitate de îndrăgostiţi se numără Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds, unde se pot face fotografii cu Marylin Monroe, Oprah Winfrey şi alte personalităţi, Muzeul Van Gogh, Cartierul Roşu, Muzeul Naţional Rijkmuseum, Casa Anne Frank, Muzeul de tehnică Nemo, Piaţa Dam şi Monumentul Naţional, Parcul Vidovel, vizitat de peste zece milioane de oameni anual, Palatul Regal, Piaţa Albert Cuyp, considerată cea mai haotică şi populară din Amsterdam şi Muzeul Lalelelor, acestea fiind unul dintre simbolurile ţării.

Dragoste pe ritmuri spaniole

Pe locul cinci în acest top se regăseşte oraşul Barcelona, vizitat, în special, datorită plajelor sale la Marea Mediterană. Atracţiile cele mai căutate sunt: Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi, Aquarium Barcelona, situat în zona moll d’Espanya del Port Vell, pe malul Mării Mediterane, dar şi parcurile Guell, Ciutadella şi Montjuic, Palatul Nacional din Montjuic şi Fântâna magică din faţa palatului. Cea din urmă oferă un spectacol minunat de apă, muzică şi lumini. Unice sunt şi Muzeul Pablo Picasso, opera arhitectonică a lui Gaudi - La Pedrera (Casa Mila), Muzeul Ciocolatei, Arcul de Triumf, Catedrala La Seu, din centrul Barri Gotic, amplasat în inima oraşului Barcelona. Totodată, La Rambla, partea veche a oraşului, este considerată una dintre cele mai frumoase şi romantice zone din Europa. Străzile înguste, magazinele, chioşcurile de ziare, standurile de animale şi flori, dar şi tot felul de artişti reprezintă locul unde se întâlnesc cele mai puternice sentimente.

Citit 2680 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.