Program cu publicul la Evidenţa Populaţiei

Program cu publicul la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Este ciudat că oamenii vin toţi dimineaţa, la prima oră. Este singurul moment în care se mai înghesuie lumea. În rest, este liber toată ziua şi nu mai vine nimeni”, spune Mariana Palade, şefa serviciului de Evidenţă a Populaţiei Galaţi.

Iar programul cu publicul nu este unul care să poate pună probleme vreunui salariat. Astfel, se primesc şi se eliberează acte lunea, marţea şi joia între 8,30 şi 16,30, iar miercurea se prelungeşte până la ora 18,30; vinerea se eliberează acte între 8,30 şi  14,00, ultima zi lucrătoare fiind dedicată de Evidenţă, între orele 8,00 şi 16,00, deplasării la domiciliile persoanelor netransportabile.

Proces verbal cu mulţi clopoţei

„Tot ce este eliberat de Loconfort, Primărie, Confort, trebuie să aibă un proces verbal de predare-primire. Noi îl solicităm, în baza legii, la schimbarea sau întocmirea cărţii de identitate, chiar dacă sunt persoane care spun că nu este important. Acest proces verbal a fost primit gratuit de toţi proprietarii, chiar dacă nu i-au dat toţi importanţă şi nu l-au păstrat. Regula aceasta s-a instituit de anul trecut”.

Cartea provizorie – înnoită anual pentru aneliştii din Cantemir

Ce ne facem când ne lipseşte un act? Nu avem certificatul de naştere, sau buletinul este expirat şi nu putem să ne legalizăm, să zicem, hotărârea de divorţ, pentru a rămâne definitivă. „Există soluţii şi în această situaţie” ne asigură Mariana Palade:

„În aceste cazuri noi eliberăm o carte de identitate provizorie, pe un termen de la trei luni până la un an. Facem exact acelaşi lucru şi pentru cei care locuiesc în cartierul Dimitrie Cantemir, care locuiesc acolo, dar actele le expiră şi an de an le facem adeverinţe provizorii!”

„Bineînţeles că pe adeverinţele acestea nu apare adresa de acolo, pentru că nu este reglementată situaţia juridică a acelui teren, care aparţine comunei Vădeni, din Brăila. Această problemă va fi, probabil, reglementată. Între timp, pe adeverinţele respective apare domiciliul anterior”.

Citit 1937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.