SPITAL pentru animalele orfane din Galaţi, cu ajutor din Elveţia
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

SPITAL pentru animalele orfane din Galaţi, cu ajutor din Elveţia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

A lucrat ca jurnalistă, dar, impresionată de soarta animalelor, despre care făcea filme documentare, Susy Utzinger a decis să se implice mai mult în soarta necuvântătoarelor. Tocmai de aceea, în 2011 a deschis un spital pentru animalele fără stăpân.

În acelaşi an, i-a cunoscut pe cei de la organizaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş" din Galaţi. Având soluţii pentru salvarea animalelor fără stăpân, Susy Utzinger a venit din Elveţia la Galaţi. A revenit un an mai târziu, pentru a pune pe picioare actualul adăpost, în care şi-au găsit casă peste 1.000 de animale.

Cu multă muncă, cu donaţii de la oameni sufletişti, Corina Grigore şi Susy Utzinger au reuşit, anul acesta, să deschidă porţile unui spital cu dotări ultramoderne, unde animalele fără stăpân sunt o prioritate. Situat în curtea Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, spitalul oferă consultaţii şi chiar intervenţii chirugicale şi pentru animalele a căror stăpâni nu îşi permit să meargă la un cabinet privat. "Proiectul a fost dus la final şi datorită donaţiilor venite din Elveţia, dar şi datorită oamenilor inimoşi pe care i-am găsit la Galaţi. S-a muncit zi şi noapte, dar oamenii cu suflet bun au fost suficienţi şi s-au implicat", ne-a explicat Susy Utzinger.

Debutul la spital a fost unul fulminant, pentru că încă din a doua săptămână de funcţionare s-a făcut o campanie de sterilizare. "Am sterilizat şase zile la noi la sediu şi o zi la Ecosal. Totul a fost gratuit. Am avut peste 500 de animale pe care le-am sterilizat în această perioadă”, ne-a declarat Csilla Gal, asistentă medicală la „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Pe lângă acesată campanie de sterilizare, atât asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, cât şi Susy Utzinger şi voluntarii din Elveţia şi Galaţi vor să facă o campanie de informare cu privire la animalele care ajung pe stradă după ce au fost abandonate. „Unii oameni nu se poartă corect cu câinii, îi abandonează, nu-i hrănesc cum trebuie. Tocmai de aceea lucrăm pe partea de informare. În primul rând vrem să le arătăm copiilor cum trebuie să se comporte cu animalele. O astfel de campanie va fi făcută şi în Egipt, Ungaria, Thailanda, dar şi în alte state ale lumii”, ne-a explicat fondatoarea spitalului de la Galaţi.

Pe lângă aceste campanii, Susy Utzinger lucrează deja la următorul proiect, respectiv spitale similare la Bucureşti, Budapesta şi Egipt.

Citit 13140 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2016 07:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.