Testări dermatologice GRATUITE, în Galaţi
Foto: Sursa foto: Internet

Testări dermatologice GRATUITE, în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii au posibilitatea de a-şi testa gratuit aluniţele, până la sfârşitul lunii iunie. Doi medici din Galaţi s-au înscris în cadrul unei campanii naţionale, intitulată „Zilele protecţiei solare”, campanie la care participă peste 250 de medici din 40 de oraşe. Dr. Alin Tatu, unul dintre medicii înscrişi în acest program, a oferit astfel de consultaţii doar în zilele de 2 şi 3 iunie. Un alt medic, în schimb, dă consultaţii pe tot parcursul campaniei, potrivit paginii de internet www.protectiasolara.ro.

Astfel, gălăţenii se pot adresa medicului Valentina Adochiţei. Cabinetul este situat pe strada Constructorilor nr. 33A. Programările pentru testările gratuite pot fi făcute la numărul de telefon 0723.982.302. Orarul de testare este lunea, de la ora 13,00, şi marţi şi joi, de la ora 12,00.

Testarea gratuită constă într-un procedeu care poartă numele de dermatoscopie. Metoda este neinvazivă şi nedureroasă, iar în urma testării se pot detecta anomalii apărute pe aluniţe, depistându-se astfel şi potenţialele cazuri de cancer de piele.

Câţi români folosesc creme de protecţie solară

Tipul de cancer de piele care ridică cele mai mari probleme este melanomul malign. “Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvoltă pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice şi poate porni dintr-un tegument sănătos, dintr-un nev nevo-celular displazic, joncţional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat (pe piele - n.r.), dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La femei s-au observat localizări mai frecvente pe membrele inferioare, iar la bărbaţi, pe trunchi. Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandam periodic un consult de specialitate, al aluniţelor suspecte, la medicul dermatolog”, a precizat dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie.

Potrivit datelor oficiale, 35 la sută dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt diagnosticate în Europa Centrală şi de Est. În acelaşi timp, 30 la sută dintre români nu folosesc niciodată creme de protecţie solară. Doar unul din 20 de români foloseşte zilnic creme de protecţie solară. Medicii mai spun că nouă din zece cazuri de cancer de piele depistate la timp sunt vindecabile.

Citit 19597 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2016 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.