PRIMA EXPOZIȚIE Trench Art din România, de mâine, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii din Galați
Foto: Sursa foto: Facebook - Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos

PRIMA EXPOZIȚIE Trench Art din România, de mâine, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii din Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul Istorei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos anunţă vernisajul expoziţiei „Arta din tranşee” - Fenomenul Trench Art. Evenimentul are loc la sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu” a muzeului, cu începere de la ora 14,00. Exponatele provin atât din colecţii private, cât şi din patrimoiniul muzeului "V. Pârvan" din Bârlad.

„Fenomenul Trench Art este asociat în special cu Primul Război Mondial, când atât civilii, cât și soldații trebuiau să găsească mijloace de a face bani pentru a cumpăra hrană și cele necesare traiului. În scopul cinstirii memoriei înaintașilor noștri, "Arta din tranșee" - Fenomenul Trench Art este prima expoziție din România realizată în jurul acestui concept”, informează Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii.

De asemenea, aflăm de la organizatori că “cele 200 de tuburi de obuz transformate în vaze, râșnițe, scrumiere, brichete și veioze reprezintă strădania colecționării lor din România, Franța, Italia, Belgia și Germania, pe parcursul a peste 20 de ani, începând cu anii '90, când a fost achiziționat primul obiect (o scrumieră făcută dintr-o felie de țeavă de tun din perioada Primului Război Mondial, având în interior o brichetă prelucrată dintr-un cartuș) și până în prezent. Fenomenul Trench Art continuă și în zilele noastre, conflictele armate din ultimii 50 de ani lăsând în urma lor suveniruri din resturi militare”.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.