TICHETE SOCIALE pentru preşcolarii din familiile sărace. Până când se DEPUN CERERILE
Foto: Sursa foto: Asociaţia OvidiuRo

TICHETE SOCIALE pentru preşcolarii din familiile sărace. Până când se DEPUN CERERILE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Programul socio-educaţional „Fiecare copil în grădiniţă” al Asociaţiei OvidiuRo, prezentat şi la Galaţi în luna februarie a anului curent, a primit Marele Premiu al Galei Societăţii Civile. Mai mult decât atât, proiectul câştigător a fost transformat în act normativ prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 14/2016. Potrivit acesteia, este modificată Legea „Fiecare copil în grădiniţă” din 2 noiembrie 2015, privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familii defavorizate. Astfel, este eliminată vârsta maximă de şase ani şi minimă de trei ani de la care se poate acorda stimulentul educaţional sub forma tichetelor sociale pentru grădiniţă. Stimulentele educaţionale, în valoare de 50 de lei, acordate lunar, se acordă copiilor din familiile fără posibilităţi financiare, dacă sunt îndeplinite următoarele cerinţe: copilul este înscris într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii educaţiei naţionale, iar venitul lunar pe membru de familie nu depăşeşte 284 de lei lunar.

Cererile de solicitare a tichetelor sociale, alături de documentele justificative pot fi depuse, până pe 11 iunie, la primăria în cărei rază teritorială familia îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Totodată, trebuie precizat faptul că acordarea tichetelor sociale este strict condiţionată de prezenţa regulată a copiilor la grădiniţă. Normele în vigoare stabilesc că totalul absenţelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maximum trei) şi scutirile medicale nu pot depăşi 50 la sută din numărul total de zile la grădiniţă din luna respectivă.

Citit 1601 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2016 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.