Legile Educaţiei, în silenzio stampa

Legile Educaţiei, în silenzio stampa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi au trecut două luni de la data stabilită de sindicate şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) pentru începerea discuţiilor pe marginea proiectului legilor învăţământului, nimic nou nu s-a întâmplat pe frontul acestor întâlniri.

Pe 6 mai, cele patru federaţii sindicale din Educaţie şi ministrul Andronescu semnau Acordul de încetare a grevei generale, care prevede că „până la 15 mai a.c. MECI  şi partenerii sociali încep dezbaterile pe legile învăţământului”.

„Ce proiect de lege să luăm în discuţie? Doamna ministru Andronescu nu ne-a propus niciun pachet legislativ, deşi aşa s-a lăudat. Nu există niciun calendar stabilit cu dumneaei”.

„Săptămâna trecută ne-a făcut o invitaţie, din pripă, ca să discutăm despre Bacalaureat şi Admiterea la liceu, dar, cum am amânat-o, ar fi trebuit să primim o nouă invitaţie pentru sfârşitul acestei săptămâni. Ceea ce nu s-a întâmplat. Pachetul Adomniţei a fost respins la Senat, iar din pachetul Miclea, aflat în acest moment în Parlament, lipseşte Statutul Personalului Didactic”, ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu (foto).

Acesta şi-a exprimat reticenţa că noile Legi ale Educaţiei vor intra în vigoare din anul şcolar 2009/2010. Ceea ce nu înseamnă însă că nu vor putea fi operate, prin ordonanţe de urgenţă referitoare la actualele legi, modificări ale examenelor naţionale, a mai precizat sindicalistul.

Citit 649 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.