Romii vor la Ştiinţe Economice

Romii vor la Ştiinţe Economice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele 15 locuri speciale pentru romi scoase la concurs în această vară de Universitatea „Dunărea de Jos” vor fi ocupate doar de 14 membri ai acestei etnii.

Joi, la Prefectură, solicitanţii au primit viza din partea Biroului Judeţean pentru Romi pe certificatele de apartenenţă la etnie emise de diverse organizaţii legal constituite. Preşedinta Biroului Judeţean pentru Romi, Viorica Gotu, a insistat ca cei care vor obţine un loc subvenţionat la facultate să se ţină de şcoală, pentru a nu ocupa abuziv locul altui candidat.

Cei mai mulţi dintre cei 14 doreau să se înscrie la Facultatea de Ştiinţe Economice, care a scos la concurs doar 4 locuri destinare romilor. Restul candidaţilor vor putea opta pentru următoarele facultăţi: Drept – 6 locuri, dintre care 2 la domeniul „Ştiinţe administrative”, Medicină – 2 locuri, Ştiinţa Calculatoarelor – 2 locuri şi Educaţie Fizică şi Sport – 1 loc.

„Locurile pentru romi care nu vor fi ocupate în această sesiune vor fi scoase la concurs în toamnă, iar dacă nici atunci nu vor fi ocupate vor fi oferite primilor candidaţi respinşi”, a spus Viorica Gotu.

Prezent la şedinţă,  prefectul Claudiu Brânzan i-a felicitat pe cei prezenţi pentru că au ales Universitatea „Dunărea de Jos”. „Vă doresc mult succes, va fi o perioadă frumoasă pentru voi, să ştiţi să profitaţi de ea, dar să dovediţi în continuare aceeaşi seriozitate”, a spus prefectul Claudiu Brânzan.

Comentariu foto: Tinerii au venit împreună cu un susţinător pentru a-şi demonstra apartenenţa la etnia romă

Citit 550 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.