Veşti proaste pentru consumatori/ Contorul inteligent, inutil dacă instalaţia nu este modernizată

Veşti proaste pentru consumatori/ Contorul inteligent, inutil dacă instalaţia nu este modernizată
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Montarea contoarelor inteligente ar trebui realizată doar în paralel cu modernizarea instalaţiilor, dat fiind că unele sunt vechi de peste 40 de ani, a declarat Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica, în cadrul Forumului Electric Regional FOREN 2016.

Potrivit conducătorului companiei Electromagnetica, care furnizează aceste contoare către Electrica, noile contoare nu pot produce beneficii pentru clienţi dacă nu se lucrează şi la o schimbare a instalaţiilor de curent electric.

Totodată, clienţii ar trebui informaţi cu privire la dispozitivele electrice precum produsele de iluminat neconforme. Scheuşan atrage atenţia că, în încercarea de a cumpăra cât mai ieftin, unii retaileri importă produse de proastă calitate sau incomplete, care nu au toate piesele ce asigură protecţia necesară.

Preţul unui astfel de contor poate ajunge la peste 100 de euro pentru un apartament, adică mai mult de 450 de lei, însă durata sa metrologică este de peste zece ani. Reprezentanţii companiei au arătat că un avantaj al contoarelor în sistem de telegestiune este că nu mai sunt montate în locuinţă, ci la limita proprietăţii, într-o formulă protejată, astfel încât clientul să nu mai fie deranjat atunci când acestea trebuie reparate sau înlocuite.

Electromagnetica a livrat către Electrica 51.000 de contoare instalate în sistem de telegestiune şi alte sute de mii montate individual.        

Citit 7870 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2016 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.