Gălăţenii, încurajaţi să colaboreze cu firme chinezeşti

Gălăţenii, încurajaţi să colaboreze cu firme chinezeşti
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, a revenit la Galaţi, după vizita oficială efectuată în luna octombrie a anului trecut. Deşi a fost prezent în oraş cu scopul de a consolida relaţiile educaţionale între Universitatea "Dunărea de Jos" şi instituţiile de învăţământ din China, oficialul nu a refuzat să răspundă întrebărilor din domeniul economic.

Excelenţa Sa declara, la Galaţi, în urmă cu câteva luni, că va avea o discuţie cu reprezentanţii firmelor chinezeşti, pe care îi va încuraja să viziteze Galaţiul. Totodată, ambasadorul preciza că firmele chinezeşti "au capacitate şi experienţă" chiar şi pentru realizarea unei subtraversări a Dunării sau a podului de la Brăila.

Întrebat, luni, dacă mai sunt posibile astfel de proiecte, oficialul chinez a menţionat că încurajează companiile din Galaţi să vină la Bucureşti pentru a dialoga cu firmele chinezeşti. "Firmele chinezeşti de la Bucureşti manifestă un mare interes pentru o colaborare cu firmele din Galaţi. Încurajăm companiile din Galaţi să vină la Bucureşti ca să intre în contact cu firmele chinezeşti. În ceea ce priveşte aceste întâlniri, Ambasada noastră poate să ofere o asistenţă. Domeniile principale de activitate ale companiilor chinezeşti sunt telecomunicaţii, construcţii de locuinţe, poduri şi autostrăzi", a menţionat ambasadorul.

Citit 1046 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2016 13:07

2 comentarii

 • postat de XIN-QIUN VASILE :
  Joi, 30 Iunie 2016 16:40
  78.96.255.***
  Noi le trimitem caini vagabonzi , ei ne trimit papuci de plastic.
  Toata lumea multumita.
  0
  6
  Raportează
 • postat de China prea mare pentru Romania
  Joi, 30 Iunie 2016 13:44
  176.10.104.***
  Ai nostri nu stiu sa colaboreze nici macar cu firmele din Romania dapoi sa mai colaboreze cu firmele din China, tara despre care se tot vorbea ca a depasit SUA ajungand pe primul loc la cea mai mare economie mondiala.

  Vai de gramatica din politica romaneasca. Ce sa reuseasca ai nostri? "Succesuri", "avuseu" si "se scufundaseu"?
  0
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.