S-a lansat o reţea naţională de tineret/ Paşi concreţi pentru identificarea nevoilor tinerilor din Galaţi

S-a lansat o reţea naţională de tineret/ Paşi concreţi pentru identificarea nevoilor tinerilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a creat reţeaua de lucrători de tineret, denumită "tineREŢEA", care va organiza, la nivel naţional, în perioada iulie-noiembrie 2016, o serie evenimente şi consultări din sfera dialogului structurat. Scopul acestei reţele este de a identifica nevoile reale ale tinerilor, punând în practică conceptul de dialog structurat, precum şi să formeze tinerii pentru a fi implicaţi în activităţi de tineret şi de voluntariat. Modul de lucru al acesteia, la nivelul fiecărui județ, va consta în materializarea a patru activităţi din sfera consultării şi a dialogului structurat şi o activitate de formare, implementate la nivelul comunităţilor locale. În ceea ce priveşte judeţul Galaţi, doi lucrători de tineret, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean şi vor învăţa tinerii să se implice în activităţi de tineret şi voluntariat.

Primul eveniment din sfera consultării poartă denumirea de „Cafeneaua Publică - Tu eşti parte din comunitate” şi va avea loc miercuri, 13 iulie, în intervalul orar 10,00-13,00, în incinta Hotelului "Sport" al DJST Galaţi (str. Al. I. Cuza nr. 76-78).

Rezultatele scontate ale acestei reţele vizează 168 de evenimente de consultare şi 42 de cursuri de formare, în toată ţara, la care sunt aşteptați aproximativ 3.000 de tineri. Concluziile discuţiilor şi ale dezbaterilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de ţară, ce va contribui la creionarea recomandărilor finale, pe componenta de tineret. Activităţile fac parte din proiectele "Lucrătorul de tineret", finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi "Dialog Structurat cu tinerii 2016", cofinanțat de Comisia Europeană, prin programul "Erasmus +".

Citit 1909 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2016 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.