Uşoare scăderi la FACTURILE de curent şi gaze, din luna iulie

Uşoare scăderi la FACTURILE de curent şi gaze, din luna iulie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Veşti bune pentru gălăţeni. Conform unor comunicate de presă emise atât de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), cât şi de Engie (fosta GDF Suez), preţul unui KWh de curent electric, dar şi al unui metru cub de gaz se va ieftini începând cu luna iulie a acestui an, cu aproximativ trei procente fiecare.

În luna iunie, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, a declarat că "există discuţii pentru scăderea tarifului de transport de energie electrică practicat de Transelectrica, compania care deţine monopolul, cu 10,8 la sută, până la 18,7 lei pentru un MWh. De asemenea, este posibil să scadă şi tariful pentru serviciul de sistem, până la 12,88 lei/MWh. Perioada de scădere a tarifelor este prognozată a fi între 1 iulie 2016 şi 30 iunie 2017, motiv pentru care, în următorul an, preţul energiei electrice pentru consumatori ar putea înregistra scăderi de două sau trei procente", a explicat preşedintele ANRE.

Astfel, dacă pentru un KWh, consumatorul gălăţean plăteşte acum aproximativ 0,65 lei, în urma scăderii preţul ar urma să fie de 0,63 lei.

Şi la gaze se va înregistra o scădere a tarifelor. Conform hotărârii de Guvern din 30 iunie 2016, a fost aprobată o scădere cu trei procente, în medie, a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale către clienţii casnici. "Noul preţ va fi vizibil în calculul facturilor de gaze naturale pentru clienţii casnici începând cu luna iulie 2016", au explicat oficialii Engie. Astfel, dacă un metru cub de gaze a costat până acum aproximativ 1,24 lei, de la 1 iulie va fi facturat cu 1,20 lei. Asta înseamnă că la 100 de metri cubi de gaze, consumul mediu pe timp de iarnă la un apartament cu o cameră şi centrală termică, plata va fi de 120 de lei pe lună, în loc de 125 de lei.

La facturile de curent electric vor fi, în continuare, adăugate taxele pentru radio şi tv, care au rămas obligatorii, după ce proiectul de lege pentru eliminarea lor nu a trecut de Senat.

Citit 2349 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.