FRONTIERA GĂLĂȚEANĂ, ocolită de turişti. Ce puncte sunt cele mai frecventate

FRONTIERA GĂLĂȚEANĂ, ocolită de turişti. Ce puncte sunt cele mai frecventate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cele două puncte de trecere a frontierei de pe raza judeţului Galaţi nu sunt în topul celor mai căutate porţi de intrare/ieşire în/din România pe flancul estic. Poziţionarea vizavi de rutele de comunicaţie şi principalele oraşe din ţara vecină, sau poate accesul la drumurile importante, care duc spre vestul ţării, au făcut ca numărul persoanelor care au călcat frontiera gălăţeană în primele şase luni ale acestui an să nu fie unul foarte mare, comparativ cu cele înregistrate la frontiera de la Albiţa (364.000 persoane) şi Sculeni (303.000 persoane).

Cu două puncte tranzitate intens, majoritar de cetăţeni din Republica Moldova, frontiera de est a României se află pe locul al patrulea, după cea de la aeroportul Otopeni, cea din vestul ţării şi cea cu Bulgaria, punctul de la Giurgiu fiind preferat cu precădere de românii care merg în vacanţă în Bulgaria sau Grecia.

"Cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 1,3 milioane persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II, cu peste 870.000 persoane, şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 695.000 persoane. La frontiera cu Bulgaria, traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu, respectiv, 368.000 persoane", se arată în situaţia întocmită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Citit 4121 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2016 09:28

1 comentariu

 • postat de Laurentiu Dima
  Luni, 18 Iulie 2016 16:33
  86.121.255.***
  Nu ati spus si timpul IMENS de asteptare sa treci prin vama de la Giurgiulesti. Dureaza doua ore sa treci iar atitudinea vamesilor, in special al celor romani este foarte urata. Cand ajungi in vama la moldoveni te intreaba "unde mergeti?" Care-i ideea? Normal ca merg in Rep Moldova. De foarte multe ori, in ambele vami stam ca prostii la coada in timp ce altii trec peste rand, fara control, fara nimic. Cum este posibil? Se spune ca daca le atragi atentia vamesilor ca au o atitudine nerespectuoasa te trag pe dreapta si te tin "la control" toata ziua, fara explicatii doar asa ce legea le permite sa isi bata joc. Se sesizeaza cineva?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.