Tratament balnear pe litoralul românesc

Tratament balnear pe litoralul românesc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Litoralul românesc prezintă o mare varietate de atracţii, oferind posibilităţi de a face cură heliomarină, tratament balneo-medical şi recreere. Acesta dispune de diverse resurse balneare, ape minerale şi nămoluri terapeutice. Recunoscute atât în ţară, cât şi peste hotare, staţiunile româneşti asigură tratarea afecţiunilor reumatice, cardiovasculare, respiratorii, tulburărilor sistemelor digestiv şi nervos, dar şi problemelor dermatologice şi ginecologice. Astăzi, pacienţii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi îngrijirile specialiştilor români. 

Staţiunea Mangalia - tratament pentru multiple afecţiuni

Staţiunea Mangalia este recomandată în tratamentul pentru afecţiunile reumatismale degenerative, afecţiuni ortopedice, boli ale sistemului nervos central şi periferic, ale aparatului respirator, boli dermatologice, boli metabolice sau afecţiuni ale aparatului renal.

De asemenea, aici puteţi găsi, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, care are capacitatea de 300 de locuri. Turiştii şi pacienţii găsesc aici un colectiv de cadre medicale bune, aparatură modernă şi tarife accesibile.

Posibilităţi de cazare sunt după toate buzunarele la pensiunile din zonă. Casa "Silvia" se află la o distanţă de circa 900 de metri faţă de plaja Mangaliei. Distanţa se parcurge în aproximativ 12 minute de mers pe jos. Tarifele sunt între 50 şi 100 de lei, ele variind în funcţie de perioada aleasă de dumneavoastră, dar şi de durata şederii. Vila are o curte destul de mare, grădină plină de verdeaţă, foişoare din lemn masiv, bucătărie de vară, dar şi loc special amenajat pentru grătar.

Cei care doresc un loc cu mai multe condiţii, pot apela la Hotel "Laguna", unde o cameră matrimonială ajunge la preţul de 150 de lei. Aici, beneficiaţi de internet wireless, cameră de bagaje, comenzi taxi, tv, aer condiţionat, balcon, dar şi încălzire centrală.

Puteţi ajunge până la Mangalia cu microbuzul, preţul unui bilet ajungând la 50 de lei, iar durata parcursă este de aproximativ patru ore.

Din păcate, nu există un tren care să vă lase direct în Mangalia. Puteţi merge până la Constanţa, iar de acolo să luaţi un alt tren sau microbuzul spre Mangalia. Preţul unui bilet de tren până în Constanţa ajunge la preţul de 50 de lei, iar de acolo biletul până în Mangalia biletul costă 7 lei.

Şi în Staţiunea Saturn - relaxare balneoclimaterică

Staţiunea Saturn este situată într-un golf liniştit, chiar lângă Mangalia şi oferă oportunităţi de distracţie şi relaxare celor care ajung aici. Este o staţiune balneoclimaterică ce tratează afecţiuni reumatismale degenerative, ortopedice, boli ale sistemului nervos, ale aparatului respirator, dar şi afecţiuni ale aparatului renal.

În bazele de tratament balnear se utilizează factorii naturali de cură din zonă: apa de mare, apă sulfuroasă mezotermală şi nămol sapropelic de Techirghiol.

Posibilităţi de cazare sunt la pensiunile din zonă. De exemplu, Vila Doina se află la 500 de metri de plajă, la aproximativ zece minute de mers lejer, într-o zonă liniştită. Aici puteţi beneficia de o grădină mare şi frumoasă, frigider, internet wireless, foişor, dar şi mese şi grătar, unde vă puteţi pregăti mâncarea. Preţul unei camere ajunge la 100 de lei, pe noapte.

Pentru cei care doresc un loc mai intim, pot merge la Complexul Paflora, format din patru vile. Aceasta se află la o distanţă de cinci minute de plajă. Fiecare vilă este dotată cu bucătărie proprie, utilată corespunzător (aragaz, frigider, mobilier, veselă). Aveţi acces la terasă, grătar şi parcare auto. De asemenea, complexul are amenajat un spaţiu de joacă pentru copii. Preţul unei camere duble ajunge la preţul de 150 de lei.

Din păcate, nu există un mijloc de transport care să vă lase direct la destinaţie. Dacă mergeţi cu autoturismul personal trebuie să ştiţi că aveţi de parcurs o distanţă de 260 de kilometri, iar până la destinaţie aveţi de mers trei ore şi jumătate.

De asemenea, puteţi lua trenul până la Constanţa, iar de acolo puteţi circula cu un autobuz. Preţul unui bilet de tren este de 50 de lei, iar drumul din Constanţa până în Staţiunea Saturn ajunge la preţul de 7 lei.

Renumită în toată Europa - Staţiunea Eforie Nord

Staţiunea balneo, Eforie Nord are ca principali factori naturali de cură, clima marină bogată în aerosoli salini şi în radiaţii solare, apa Mării Negre, apa sărată a Lacului Techirghiol şi nămolul sapropelic provenit din Lacul Techirghiol. Indicaţiile terapeutice la Eforie Nord sunt: afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale articulare, inflamatorii, afecţiuni post-traumatice, ginecologice, respiratorii, creşterea deficientă la copii, rahitism, anemie sau decalcifiere.

Şi aici găsiţi cazare pentru toate buzunarele. Vila "Sirena" este situată în zona Steaua de Mare, fiind destinaţia ideală pentru turiştii care preferă locurile liniştite. Plaja se află la două minute de mers pe jos. Beneficiaţi de acces la bucătărie, grătar, foişor, parcare, frigider şi terasă. Preţul unei camere duble este de 150 de lei.

Vila Merdicos se află în noul cartier de vile, într-o zonă liniştită şi este pentru cei care au un buget mai redus pentru vacanţă. Aceasta dispune de living, bucătărie, curte, parcare, foişor şi grătar. Singurul inconvenient, este acela că băile sunt situate pe hol. Preţul unei camere duble este de 80 de lei. 

Până la destinaţie puteţi ajunge cu trenul, până în Constanţa, după care schimbaţi, sau cu autocarul, preţul unui bilet ajungând la 60 de lei, durata călătoriei fiind de patru ore.

Citit 2547 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2016 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.