Numărul consumatorilor de DROGURI din Galaţi este în SCĂDERE

Numărul consumatorilor de DROGURI din Galaţi este în SCĂDERE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"La nivelul judeţului Galaţi, în primul semestru al anului 2016, am constatat o scădere a numărului persoanelor cercetate în legătură cu fenomenul consumului de substanţe psihotrope. Prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost cercetate 232 de persoane pentru această faptă, în primele şase luni ale lui 2016, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a cercetat doar 97 de persoane. Se observă, însă, o uşoare creştere a infracţiunilor din acest domeniu, la 99 în primul semestru din 2016, faţă de 90 în aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat cms. şef Dorin Colidiuc, adjunct al IPJ Galaţi.

Una dintre explicaţiile pentru scăderea numărului de persoane cercetate pentru consum de droguri în primul semestru din 2016 este anihilarea unei reţele ce activa în domeniu, operaţiune în cadrul căreia au fost confiscate două kilograme de marijuana şi cinci kilograme de alte substanţe psihotrope, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, când au fost confiscate doar 200 de grame de marijuana. În acelaşi timp, IPJ Galaţi a anunţat, în cadrul şedinţei ordinare a Comisiei de Dialog Social, că "traficul şi consumul de droguri de mare risc este un fenomen minim în Galaţi, dat fiind că nici consumatorii nu au bani, nici traficanţii nu au interes să intre pe această piaţă".

Asupra consumului de substanţe psihotrope s-a exprimat şi Direcţia de Sănătate Publică, prin vocea directoarei Liliana Moise. "Considerăm că activitatea de prevenţie desfăşurată de instituţia noastră, alături de parteneri, a fost de calitate, orientată către persoanele de risc, respectiv elevii de liceu/şcoală. Astfel, dacă la camera de gardă a spitalelor gălăţene au fost înregistrate, în 2015, 240 de cazuri de consum de substanţe psihotrope, în prima jumătate a lui 2016 au fost înregistrate doar 90 de astfel de cazuri, o scădere semnificativă", a explicat Liliana Moise, directorul DSP Galaţi, în cadrul şedinţei ordinare a Comisiei de Dialog Social.

Potrivit celor două instituţii, IPJ Galaţi şi DSP Galaţi, în perioada rămasă din 2016 vor continua activităţile cu caracter informativ-preventiv, astfel încât diminuarea fenomenului de consum de substanţe psihotrope să continue.

Citit 1828 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.