Mii de gălăţeni trăiesc fără apă rece la robinete/ Urmează noi sistări din cauza datoriilor

Mii de gălăţeni trăiesc fără apă rece la robinete/ Urmează noi sistări din cauza datoriilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Aproximativ 1.200 de apartamente din municipiul Galaţi sunt debranşate, în prezent, de la reţeaua de apă rece păstorită de Apă Canal, din cauza datoriilor pe care le-au acumulat către compania de utilităţi publice  în cadrul căreia Consiliul Local Galaţi este acţionar. Nu mai puţin de 44 de asociaţii de proprietari, din cele peste 720 existente în municipiul Galaţi, nu mai primesc niciun strop de apă rece întrucât înregistrează un debit restant de peste 10,5 milioane de lei, adică 73 la sută din soldul asociaţiilor de proprietari de la finele lunii iunie, arată datele actualizate de Apă Canal la data de 2 august. „Aceste 44 de asociaţii de proprietari sistate însumează circa 8.000 apartamente, din care, fără alimentare cu apă sunt numai aproximativ 1.200 apartamente (numărul apartamentelor fără apă este în scădere continuă)”, precizează reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare, făcând referire la faptul că cei care şi-au achitat între timp debitele restante, alături de bun-platnici, beneficiază de branşamente individuale la apă rece şi nu mai depind de asociaţii, având o relaţie directă cu furnizorul.

O nouă sistare în Micro 38

Astăzi, gălăţenii care locuiesc la blocurile U1 (scara 4), U2 şi J1 (scara 2), din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 702bis vor rămâne fără apă rece pe termen nelimitat, întrucât Apă Canal va închide ultimele vane rămase deschise. Asta după ce, în urmă cu mai mult timp, pentru 19 din cele 21 de blocuri arondate asociaţiei furnizarea de apă potabilă a fost sistată. „Nu am putut întrerupe apa rece pentru întreaga asociaţie din cauză că la parterul unuia dintre blocuri funcţionează o grădiniţă. Acum, aceasta beneficiază de branşament individual, iar vineri vom putea debranşa şi celelalte scări”, ne-a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal. Conform reprezentanţilor societăţii, Asociaţia nr. 702bis figurează cu un sold restant de 142.741 de lei, iar în luna iulie, spre exemplu, nu a efectuat vreo plată.

„Utilizatorii (asociaţii de proprietari) au obligaţia de a achita facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de care au beneficiat, în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii acestora. Operatorul are dreptul să sisteze furnizare/prestarea serviciilor acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei”, anunţă Apă Canal.

Citit 7610 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.